ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περικλής Κουρουπάκης: “Στόχος μου να καθιερωθώ στην Α1 και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται”

Το mudsports.gr φιλοξενεί τον Κρητικό σέντερ του Προμηθέα Περικλή Κουρουπάκη σε μια αποκλειστική και συνάμα απολαυστική συνέντευξη όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω! Ο Περικλής ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τον Προμηθέα, τις συνθήκες ζωής στους ξενώνες στον Καστελόκαμπο της Πάτρας αλλά και τους στόχους του που περιλαμβάνουν φυσικά και το Πανεπιστήμιο καθότι είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου.

-Λοιπόν. Περικλή σε καλωσορίζουμε και θα σε ευχαριστήσουμε που δέχτηκες την πρόσκληση μας για συνέντευξη. Είσαι στα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και χαιρόμαστε που συνομιλούμε μαζί σου. Για πες μας κάποια πράγματα για εσένα.

-Είμαι από τα Χανιά της Κρήτης. Έχω γεννηθεί 12 Αυγούστου 2002 και αγαπώ το μπάσκετ.

-Πότε άρχισες να ασχολείσαι με το μπάσκετ και ποιός ήταν ο λόγος;

-Ξεκίνησα το μπάσκετ το 2016 και ο λόγος ήταν πως έπαιζα στο σχολείο με τους φίλους και μου άρεσε.

-Πήγες έπειτα σε κάποια ακαδημία της περιοχής;

-Η πρώτη μου ομάδα ήταν ο ΟΑΧ, η οποία είχε πολλά αθλήματα μαζί. Οι τρεις προπονητές της ομάδας, (η κόουτς Φρόσω Δημητρουλάκη, ο κόουτς Μιχάλης Κασικτσόγλου και ο Λευτέρης Θεοδωράκης) ήταν εξαιρετικοί και με τους συμπαίκτες μου που γίναμε μια παρέα κατάφερα να κάνω τα πρώτα μου βήματα.

-Πάντως, Περικλή το μπάσκετ το άρχισες σχετικά μεγάλος! Πότε ήρθε η πρόταση από τον Προμηθέα;

-Οι άνθρωποι του Προμηθέα, λίγο πριν το καλοκαίρι του 2018 με κάλεσαν για δοκιμαστικά. Πείστηκαν για τις ικανότητές μου και με πήραν στην ομάδα τους.

-Από όσο γνωρίζω, ο Προμηθέας έχει ειδικό ξενώνα που σας φιλοξενεί. Πώς είναι η ζωή εκεί;

-Στην αρχή είναι δύσκολα! Φεύγεις μακριά από τους γονείς σου και μπαίνεις σε μια νέα καθημερινότητα. Πάντως, όλο αυτό σε ωριμάζει πιο γρήγορα πιστεύω.

-Για τον κόουτς Γιατρά, τί έχεις να μας πεις;

-Πολύ σοβαρός, του αρέσει η πειθαρχία και είναι δίκαιος.

-Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. ο κ.Λιόλιος πώς είναι σαν άνθρωπος;

-Είναι πολύ καλός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για εμάς, του αρέσει η πειθαρχία και είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι και αν χρειαστούμε!

-Ακολουθείς πλέον τον επαγγελματικό αθλητισμό, ποιά είναι τα όνειρά σου;

-Προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο πολύ γίνεται καθημερινά σε συνδυασμό με τα μαθήματά μου. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην Α1 και όσο πιο ψηλά γίνεται μετά.

-Ποιοί ήταν οι στόχοι σου για φέτος;

-Στόχος μου ήταν να αποκτήσω εμπειρίες με την πρώτη ομάδα του Προμηθέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη όπως και έγινε. Από την άλλη, είχαμε ένα εξίσου σημαντικό πρωτάθλημα με την ομάδα του εφηβικού όπου είχαμε αρκετές φιλοδοξίες ακόμα και για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

-Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, έχεις βάλει κάποιο στόχο;

-Ακολουθώ την ομάδα προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και δίνω ιδιαίτερη βάση με στόχο την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο.

-Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις κάτι για τις δύσκολες μέρες που περνάμε και την παύση των προπονήσεων. Πώς το αντιμετωπίζεις;

-Είναι κάτι που το περνάει όλος ο κόσμος και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί έγινε απότομο πάγωμα σε όλα. Θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και να προσέχουμε ιδιαίτερα! Εύχομαι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ