Γεύση - Ψυχαγωγία

Πεντανόστιμο χταποδάκι με μελιτζάνες και πράσα

Αρχικά, βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.

Το βράζουμε 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.

Μια εξαιρετική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Πεντανόστιμο χταποδάκι με μελιτζάνες και πράσα. Ένα νηστίσιμο και γευστικό πιάτο. Αξιζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 10 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 600 γρ. πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1.200 γρ. χταπόδι
  • 165 γρ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. ντοματάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.

Το βράζουμε 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τα πράσα.

Κατόπιν, αφήνουμε τα πράσα να βράσουν 15 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το ντοματάκι, τους κύβους μελιτζάνας, τους κύβους πατάτας, το χταπόδι, αλάτι και πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Τέλος, αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά περίπου.

Το χταπόδι με μελιτζάνες και πράσα είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο η κατεψυγμένο χταπόδι.

#pgnews





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ