ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Τι ζητούν οι ιερείς για τη Μεγάλη Βδομάδα – «Φρένο» οι διασωληνωμένοι

Tο Πάσχα πλησιάζει και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας γίνονται πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και την κυβέρνηση για το τι θα γίνει τελικά τις ημέρες εκείνες σε ό,τι αφορά τους ναούς και τους πιστούς. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί βέβαια δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων και τα κρούσματα κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι πολλά. Ελπίδα αποτελούν τα υποχρεωτικά self tests που από την Δευτέρα υποχρεούνται να κάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και που αναμένεται να ελέγξουν κάπως την πανδημία.

Το αίτημα της Εκκλησίας για το Πάσχα

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας με επιστολή που έστειλαν στην κυβέρνηση εξήγησαν τις θέσεις της για τη Μεγάλη Βδομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να ανέβει το όριο πιστών ανά εμβαδό – από έναν σε 25 τ.μ. σε 1 σε 15 τ.μ.- καθώς και το ανώτατο όριο πιστών εντός του ναού να ανέλθει στους 100.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει επίσης να διεξάγονται υπαίθριες ακολουθίες και το ίδιο να ισχύσει για την Ανάσταση. Ενα ακόμη σημείο που θέτει η Εκκλησία είναι να «χαλαρώσει» το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς οι συγκεκριμένες ακολουθίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ολοκληρώνονται κατά τις 23.00 ή και 12 τα μεσάνυχτα.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ