ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας η οποία άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος καταδικάστηκε σε καθειρξη13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου  από τη μελέτη του σχετικού υλικού  να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί.

Την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές  έκριναν ένοχο τον Επαμ. Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με  άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.  Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα  και ο πρώην ειδικός φρουρός να αποφυλακιστεί καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Η αποφυλάκιση

Ο πρώην ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου.

Ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ