Γεύση - Ψυχαγωγία

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα (Light)

Υλικά: 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1/2 κούπα μαργαρίνη, 1/2 κούπα και 1/3 κούπας υποκατάστατο ζάχαρης, 1 αυγό, 3/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρικό χρώμα (Θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και τα ζαχαροπλαστεία. Μπορείτε να διαλέξετε κόκκινο ή πράσινο), 1 κούπα σκόνη ορού γάλακτος με γεύση βανίλιας, 1/2 κούπα αλεύρι βρόμης, 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, τη μαργαρίνη, και το 1/2 της κούπας με το υποκατάστατο ζάχαρης, ώσπου το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το μαγειρικό χρώμα, την σκόνη ορού γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάλτε το υπόλοιπο 1/3 της κούπας με το υποκατάστατο της ζάχαρης σε ένα μικρό μπολ. Χωρίστε τη ζύμη σε 60 μπαλάκια και γυρίστε το καθένα ελαφρά μέσα στο υποκατάστατο της ζάχαρης. Τοποθετήστε τα μπαλάκια πάνω σε αλάδωτο χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήστε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, ελέγχοντας συχνά να μην καούν.

Σημείωση: Κάθε μπισκότο περιέχει 45 θερμίδες, 0 γρ. πρωτεΐνης, 0 γρ. υδατάνθρακες, 4,5 γρ. λίπη, 2 γρ. κεκορεσμένα λίπη, 10 mg χοληστερόλης, 0 γρ. φυτικές ίνες, 30 mg νάτριο.

Καλή επιτυχία…

 



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ