Δήμος Κισάμου Δήμος Πλατανιά

Παράδοση και πολιτισμός «παντρεύονται» σε εκδηλώσεις σε Κίσαμο και Πλατανιά

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το «πάντρεμα» του πολιτισμού με τη λαϊκή παράδοση, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Κορωνίδα των εκδηλώσεων αποτελούν και φέτος το Φεστιβάλ «Κισαμίτικης Κουλτούρας» και οι εκδηλώσεις «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός», που οργανώνονται από τους δήμους Κισάμου και Πλατανιά.

Σε προορισμό πολιτισμού και παράδοσης εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» που για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην παραλία της Κισάμου έως και τις 18 Αυγούστου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Κισάμου και ο δήμος Κισάμου συνεχίζουν την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του Φεστιβάλ που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν βιοτέχνες, συνεταιρισμοί, παραγωγοί και πολιτιστικοί σύλλογοι με 48 περίπτερα.

Το φεστιβάλ «Κισαμίτικης Κουλτούρας» λειτουργεί από 6 το απόγευμα έως 11:30 το βράδυ στην παραλία Κισάμου δίπλα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης όπου κάθε βράδυ πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα της Κρήτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου, και μαζί με τοπικούς αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς φορείς πραγματοποιεί για 9η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ «ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Πρόκειται για δράσεις βιωματικού χαρακτήρα όπως οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων και μουσικοχορευτικές δράσεις με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες την περιοχή.

Για περίπου 1,5 μήνα μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του φεστιβάλ απλώνονται στην ενδοχώρα αλλά και στην παραλιακή ζώνη του δήμου Πλατανιά δημιουργώντας συναντήσεις γεύσεων, μουσικής και παράδοσης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ