Δήμος Πλατανιά

Παλαιά Ρούματα : Σε άθλια κατάσταση το Αγροτικό Ιατρείο

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά», αποτελούμενο από τους Δημήτρη Ανθούση και Αλεξία Κουμάκη, επισκέφθηκε, το Σάββατο 21 Αυγούστου, τα Παλαιά Ρούματα της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λευτέρης Λουφαρδάκης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαθιός Κουμάκης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαιών Ρουμάτων Νεκτάριος Μπομπολάκης.
Οι κάτοικοι με τους οποίους συνομίλησαν τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα στις γειτονιές του χωριού.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι η κατάσταση στο Αγροτικό Ιατρείο των Παλαιών Ρουμάτων, με τις εικόνες να «μιλούν» από μόνες τους.

Αδιαφορία και εγκατάλειψη συνθέτουν το «σκηνικό», ειδικά σε μια περίοδο που, εξαιτίας και της πανδημίας, είναι ζωτικό για την ενδοχώρα του τόπου μας να υπάρχουν χώροι αξιοπρεπείς και ικανοί, από άποψη υποδομής, να φιλοξενούν την παρουσία γιατρών για την εξέταση των κατοίκων. Στην περίπτωση των Παλαιών Ρουμάτων, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και δεν ζητά, αλλά απαιτεί -καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των ανθρώπων- από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει, πλέον, να κωφεύει και να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα Παλαιά Ρούματα να διαθέτουν από ’δω και στο εξής ένα αξιοπρεπές και απολύτως λειτουργικό Αγροτικό Ιατρείο.

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επισημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι επισκέψεις, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης, από κατοίκους των χωριών, για προβλήματα της καθημερινότητας, με στόχο να παραμένει διαρκώς ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας για θέματα που απαιτούν παρεμβάσεις και για ζητήματα που ζητούν λύσεις.

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ