Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι Βιγλάτορες ” συμμετείχαν στο 46ο συνέδριο Κρητών Αμερικής

Ο παραδοσιακός σύλλογος Χανίων Κρήτης ” οι Βιγλάτορες ” συμμετείχαν στο 46ο συνέδριο Κρητών Αμερικής, το οποίο έγινε στο Σπρίνγκφηλντ της Μασαχουσέτης (Περιοχή Βοστόνης), μετά από πρόσκληση του συλλόγου Κρητών “Μίνως – Κρήτη ” μέλος της Παγκρήτιας ενώσεως Αμερικής.


Οι Βιγλάτορες χόρεψαν όλες τις μέρες του συνεδρίου και παρουσίασαν χορούς από όλη την Κρήτη , Επίσης έκαναν αναφορά για την κρητική φορεσιά κ έδειξαν όλες τις φορεσιές της Κρήτης και περιέγραψαν αυτές , μίλησαν για τους χορούς της Κρήτης και έκαναν σεμινάρια χορού σε συλλόγους κ μέλη εκεί .

Στο συνέδριο συμμετείχαν με αξιόλογη εμφάνιση όλοι οι σύλλογοι της Αμερικής , καλλιτέχνης του συνεδρίου, το οποίο διάρκεια είχε έξη μέρες 28/06-3/07, ήταν το συγκρότημα του Μιχάλη Τζουγανάκη με τους Αλέξανδρο Τζουγανακη , Σήφη Τσουρδαλάκη και Στέλιο Οικονομάκη.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης είχε να παίξει σε ανάλογο χορευτικό πάλκο είκοσι χρόνια , που πραγματοποιούσε μόνο συναυλίες. Έπαιξε μοναδικά και πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα τα γλέντια να κρατάνε δώδεκα ώρες την ημέρα. Η φιλοξενία των ομογενών ήταν καταπληκτική και αντιπροσωπευτική για την Κρήτη μας. Κρατάνε άψογα και σε πολύ καλό βαθμό τις παραδόσεις μας …. Πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτήν τους την διοργάνωση που τελέστηκε με απόλυτη επιτυχία ….

Τέλος άξιοι συγχαρητηρίων είναι ο Πρόεδρος του συλλόγου «Μίνως-Κρήτηη» Μαρνελακης Γιώργος και τα μέλη του συλλόγου, όπως κ ο σύλλογος Γυναικών “Πρόοδος” και Νεολαίας για την οργάνωση … Κλείνοντας, σημαντικό ρόλο στις διοργανώσεις αυτές παίζει Η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής με πρόεδρο τον Κ. Δραμιτίνο Ελευθέριο και το άξιο συμβούλιο του .
Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και η Κρήτη Ψηλά!!

“Στην Αμερική κίνησα να ρθώ με αεροπλάνο , μα ´κείνο προσγειώθηκε πάλι στην Κρήτη απάνω….”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ