Νομός Χανίων

Οι πρώτες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Χανίων για τη νέα σχολική χρονιά

Την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την ανάληψη καθηκόντων έδωσε ο Δήμος Χανίων, όσον αφορά στις κοινωνικές δράσεις για τη νέα σχολική χρονιά που μπαίνει.

Η νέα αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη παρουσίασε τις πρώτες δράσεις του Δήμου για τη νέα σχολική χρονιά με προσφορά σχολικών ειδών στους μαθητές από οικογένειες του κοινωνικού παντοπωλείου.

Στο περιθώριο της παρουσίασης η κα Ζερβουδάκη τόνισε ότι πρόκειται για τις πρώτες από τις πολλές δράσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά και ο εθελοντισμός και στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ προωθείται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις.

Από μεριάς του ο διευθυντής μάρκετιγκ των σουπερμάρκετ ΣΥΝΚΑ Γιώργος Χουρδάκης, τόνισε ότι ο συνεταιρισμός θα συνεχίσει την κοινωνική του δράση προσφέροντας τα απαραίτητα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Βασικός στόχος της Δομής είναι:

Η στοιχειώδης κάλυψη των πρωταρχικών βιολογικών αναγκών των ατόμων που πλήττονται από τη φτώχεια.

Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων και ειδικότερα των ατόμων που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών και απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση των ωφελούμενων από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας

Η ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας (φυσικών προσώπων, οργανισμών), προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινόμενου της Φτώχειας.

Στο προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα παρουσία των εθελοντών και ο ρόλος του εθελοντισμού μέσα από πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταγραφής.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Χανίων έχει η προσφορά από ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα και προσφέρουν μεγάλη ποσότητα προϊόντων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου( ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ 450 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ) με Αρωγό και πολύτιμο συμπαραστάτη στην προσπάθεια την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρία των Αγγέλων Γουβερνέτου που που από το 2011 έχει προχωρήσει στη δωρεάν παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Κέντρο της Πόλεως Χανίων στην οδό Περίδου) ΚΑΙ της Παροχής Συσσιτίου ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 160 ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΟΥ
ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΏΝΟΥ)

(Όλοι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα που διαβιούν σε
συνθήκες ακραίας φτώχειας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
• κατώφλι κινδύνου φτώχειας 4.512,00€
• αυξάνεται με 0,5 (2.256,00) για το δεύτερο ενήλικα και κάθε παιδί άνω των 14
ετών , (1.353,6) για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.)

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια τοπική κοινωνία που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνανθρώπους μας, όπως δείχνουν και οι δύο δράσεις που θα υλοποιηθούν από ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

1. Για τετάρτη συνεχόμενη χρονιά το Υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Creta Limnoupolis ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας μας και διοργανώνουμε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας τα συναρπαστικά παιχνίδια με το νερό χωρίς να καταβάλουν χρηματικό ποσό στην είσοδο
αλλά προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη τα οποία θα διατεθούν στις 450 οικογένειες που σε μηνιαία βάση επωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

2. ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ 210 Παιδιά

που οι οικογένειες τους είναι στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας
Ολα τα σχολικά που θα διανεμηθούν είναι μια προσφορά απο το σουπερ μαρκετ ΣΥΝΚΑ έπειτα από αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η Διανομή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Σεπτέμβριο έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 – 13:00, στο χώρο του Παντοπωλείου.

3. Το κουτί του φοιτητή

ανοίγει και για τη φετινή σχολική χρονιά και είναι έτοιμο να γεμίσει τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη οικιακής χρήσης αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής. Προκειμένου να σταλεί σε 20 Χανιώτες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα που οι οικογένειες τους στηρίζονται από το
Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τώρα δε βρισκόμαστε στη διερεύνηση των νεοεισαχθέντων φοιτητών που οι γονείς τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προκειμένου και εκείνοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

4. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Στην προσφορά υποτροφιών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης θα προχωρήσουμε και φέτος που θα αφορά απόφοιτους του σχολικού έτους 2018-2019, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει υποτροφίες και να τις προσφέρει στους μαθητές που δεν κατόρθωσαν να περάσουν σε κάποιο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι υποτροφίες από διάφορες ειδικότητες, μεταξύ αυτών βρεφονηπιοκόμων, αισθητικής, μαγειρικής τέχνης, μηχανικού αεροσκαφών κ.α., θα απονεμηθούν το επόμενο διάστημα στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές.

Όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2821341695 και 2821341691 προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Οι προαναφερόμενες δράσεις είναι μερικές από τις δράσεις που θα υλοποιήσει Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δήμου Χανίων και τη φετινή χρονιά , που σκοπό θα έχουν τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του τόπου μας.

 

Πηγή : zarpanews.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ