ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο: Οι ανακοινώσεις από τον Κ. Σκρέκα – Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται για τον μήνα Φεβρουάριο η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε οικιακά τιμολόγια όπως ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε αφορά το 90% των νοικοκυριών. Τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συνεχίσει να επιδοτεί τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνοντας σήμερα τις επιδοτήσεις των λογαριασμών του ρεύματος για τον Φεβρουάριο. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει

Οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

• Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 €/MWh.

• Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

• Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.

Ως προς την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε επαγγελματικά τιμολόγια, όλοι οι εμπορικοί καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, θα λάβουν επιδότηση 20 €/MWh.

• Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 €/MWh.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ, ενώ το σύνολο των επιδοτήσεων από την αρχή της κρίσης σε 8,2 δις ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το μήνα οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες καθώς μειωμένα μέχρι και κατά 65% είναι και τα τιμολόγια που εξέδωσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις:

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ