ΚΡΗΤΗ

Οι Έλληνες επέλεξαν την Κρήτη το καλοκαίρι

Παρά την πανδημία και τους αυστηρούς περιορισμούς στις αεροπορικές μετακινήσεις, ένας όχι αμελητέος αριθμός Ελλήνων επέλεξε να μετακινηθεί για τις διακοπές του με αεροπλάνο. Η Κρήτη και η Ρόδος είχαν την τιμητική τους, αλλά και κάποιοι μικρότεροι προορισμοί, μεταξύ των οποίων η Πάρος, εξέπληξαν θετικά, τηρουμένων των αναλογιών που δημιουργεί η σημαντικά μειωμένη αεροπορική κίνηση της χρονιάς.

Οι Ελληνες λοιπόν, όπως αναμενόταν, φέτος προτίμησαν να μείνουν Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η επιβατική κίνηση των Ελλήνων στο εξωτερικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος) για διακοπές ήταν πολύ περιορισμένη σε σχέση με το παρελθόν. Αναφορικά με τους προορισμούς τους στο εξωτερικό, ξεχωρίζουν η Κύπρος και η Γερμανία και ακολουθούν Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, αλλά με μόλις το ένα τρίτο των κρατήσεων σε σχέση με τις πρώτες δύο χώρες.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” οι προορισμοί που επιλέχθηκαν για αεροπορική μετάβαση εντός Ελλάδας ήταν η Κρήτη και η Ρόδος, συγκεντρώνοντας μακράν τις περισσότερες προτιμήσεις. Ωστόσο, εξίσου ψηλά φέτος εμφανίστηκαν και λιγότερο προβεβλημένοι προορισμοί, όπως η Μυτιλήνη (ακόμα και εάν εξαιρεθούν οι εταιρικές μετακινήσεις, όπως από ΜΚΟ κ.λπ.), η Σάμος, η Χίος και η Λήμνος. Αντιθέτως, παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα δεν επιλέχθηκαν τόσο πολύ από τους Ελληνες για καλοκαιρινές διακοπές με αεροπορική μετάβαση. Εξαίρεση αποτέλεσε η Πάρος, η οποία κατέγραψε πολύ μεγάλη ζήτηση από το ελληνικό κοινό. Και η απόσταση βεβαίως επηρέασε την επιλογή του μέσου μεταφοράς, καθώς σε πιο μακρινούς προορισμούς οι Ελληνες φαίνεται πως προτίμησαν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ