ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Νομός Χανίων

Οι Δροσουλίτες στα Σφακιά και άλλα 9 ανεξήγητα φαινόμενα

Ο κόσμος δεν παύει να μας εκπλήσσει. Κάθε γωνιά της Γης κρύβει κάτι απίστευτο και μας κάνει να πιστεύουμε στα θαύματα, και γεννάει αμφιβολίες ακόμα και στους πιο σκληρούς σκεπτικιστές. Συγκεντρώσαμε 10 τέτοια μυστηριώδη μέρη, που προκαλούν ανατριχίλες.

Μαγνητικοί Λόφοι, Ινδία

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στους πρόποδες του λόφου και βάλετε νεκρά, τότε το αυτοκίνητο θα αρχίσει να κυλάει προς τα πίσω μέχρι το λόφο (σε άνοδο). Δίνεται η εντύπωση είναι ότι το τραβάει κάποια αόρατη δύναμη. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη βαρύτητα του λόφου.

Ντολμέν (Αλγερία, Κορέα, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Σκανδιναβία, Ρωσία)

Οι παλαιότερες μεγάλες επίπεδες λίθινες πλάκες σε σχήμα του γράμματος Π, ανακαλύφθηκαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν ταφικοί θάλαμοι αρχαίων ιερέων. Στο εσωτερικό των ντόλμεν αλλάζουν οι δείκτες του ρολογιού και συμπεριφέρονται παράξενα οι ενδείξεις συσκευών.

Καταρράκτες αιώνιας φλόγας, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Ο ασυνήθιστος καταρράκτης, είναι δημιούργημα της ίδιας της φύσης. Ο καταρράκτης είναι διάσημος, καθώς ανάμεσα στους βράχους πίσω από το νερό διαρρέει φυσικό αέριο και καεί συνεχώς φωτιά που είναι ορατή μέσα από το νερό. Μερικές φορές η «αιώνια φλόγα» σβήνει, αλλά οι τουρίστες την ανάβουν και πάλι. Υπάρχει μια πεποίθηση, ότι αυτός που «αναζωογονεί» τη φωτιά θα έχει καλή τύχη.

Κάστρο Φραγκοκάστελλο, Κρήτη

Το Φραγκοκάστελλο είναι μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων, εντός του νομού Χανίων. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής και φημίζεται για το φαινόμενο που είναι γνωστό ως Δροσουλίτες, που παρατηρείται στον κάμπο γύρω από το κάστρο, κάθε χρόνο στα τέλη της άνοιξης. Παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου κατά τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για κινούμενες σκιές που παρατηρούνται στον κάμπο του Φραγκοκάστελλου, από τις γύρω ορεινότερες περιοχές. Το όνομά τους έχει να κάνει με την εμφάνισή τους κατά τις πρωινές ώρες, μαζί με την πρωινή δροσιά. Η τοπική παράδοση συνδέει το φαινόμενο με τη φονική μάχη που διεξήχθη στην περιοχή τον Μάιο του 1828 ανάμεσα στους εξεγερμένους κατοίκους της περιοχής και σε τουρκικό στρατιωτικό σώμα. Γερμανοί στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του πολέμου που είχαν καταλάβει το μέρος, τρόμαξαν τόσο πολύ που άνοιξαν πυρ στην οφθαλμαπάτη. Οι πιο αποδεκτές επιστημονικά εξηγήσεις αποδίδουν το φαινόμενο σε αντικατοπτρισμό ή σε οφθαλμαπάτη.

Τσέχικες κατακόμβες, Τσεχική Δημοκρατία

Το 1996, οι επιστήμονες κατέγραψαν τους ήχους ενός οργάνου που αναφέρεται σε μύθους. Το υπόγειο πέρασμα βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων, και γύρω από αυτό δεν υπάρχει χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενηθεί αυτό το μουσικό όργανο, και οι αυτόπτες μάρτυρες, εξετάστηκαν από ψυχολόγους για σημάδια μαζικών παραισθήσεων. Αλλά η βασική αίσθηση ήταν η ύπαρξη «μιας λαμπερής σκάλας». Δείγματα του υλικού έδειξαν ότι υπήρχε φώσφορος σε αυτό. Η σκάλα δεν ξεχώριζε με την πρώτη ματιά, αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχιζε να εκπέμπει ένα μυστηριώδες κόκκινο-πορτοκαλί φως.

Πέτρινο Δάσος, Κίνα

Το Πέτρινο Δάσος σχηματίστηκε πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια. Πιο πριν αυτό το μέρος βρισκόταν στη θάλασσα, στο οποίο εναποτέθηκαν παχιά στρώματα ασβεστόλιθου. Αλλά, ως αποτέλεσμα των τεκτονικών κινήσεων, οι βράχοι βγήκαν στην επιφάνεια. Στο υπόγειο τμήμα του Πέτρινου δάσους βρίσκεται η σπηλιά Kvifeng, όπου συμβαίνουν πραγματικά θαύματα – από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο ρέει υπόγειο ποτάμι και κάθε 30 λεπτά σχηματίζεται μια δίνη που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στη συνέχεια γρήγορα εξαφανίζεται.

Το ποτάμι των πέντε χρωμάτων, Κολομβία

Το μεγαλύτερο μέρος του έτους ο ποταμός μοιάζει συνηθισμένος, αλλά το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο χαλί. Κόκκινο, ροζ, μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα, κοσμούν το ποτάμι μοναδικά είδη άλγης και φυκιών. Σύμφωνα με την παράδοση, κάτω από την «σκάλα» του καταρράκτη κρύβεται θησαυροί (νερό).

Καταρράκτες αίματος, Ανταρκτική

Ο καταρράκτης στο χρώμα του αίματος, δεν παγώνει ακόμη και στους -10 ° C. Ο παγετώνας θεωρείται ότι είναι από τους πιο κρύους από όσους τρέχει υγρό νερό. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατάφερε να αποδείξει ότι αυτή η λίμνη κατοικείται από μικροοργανισμούς, που είναι η αιτία ενός τέτοιου απίστευτου φαινόμενου της φύσης.

Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ