ΔΙΕΘΝΗ

Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου που πιστεύεται ότι βγήκαν αληθινές και άλλες 2 που… είναι καθ’ οδόν

Τον 16ο αιώνα, πολλοί είχαν τρομοκρατηθεί από τις διάφορες «προφητείες» του Γάλλου αστρολόγου και γιατρού Νοστράδαμου.

Γραμμένες σε τετράστιχα ποιήματα, μάλλον με σκοτεινή διάθεση και βαριά ψυχολογία, κάθε χρόνο κάποιοι μαζεύουν κάμποσες από αυτές, τις προσαρμόζουν στα δικά μας δεδομένα και τις παρουσιάζουν, περιμένοντας ανελλιπώς το τέλος του κόσμου!

Σύμφωνα δε με το Yearly-Horoscope, πάνω από το 70% των προφητειών του έχουν εκπληρωθεί μέχρι στιγμής. Μάλιστα, η εφημερίδα «Mirror», συγκέντρωσε πέντε ιστορικά γεγονότα, μέχρι και τη δεκαετία του 1960, που πιστεύεται ότι έχουν προφητευτεί στα γραπτά του Νοστράδαμου.

1. Ο θάνατος του Ερρίκου Β’, 1559

Ο Ερρίκος Β’ της Γαλλίας βρήκε αργό και οδυνηρό θάνατο το καλοκαίρι του 1559, αφού μια φιλική κονταρομαχία με έναν νεαρό στρατιώτη πήρε άσχημη τροπή. Η λόγχη του τελευταίου θρυμματίστηκε, οδηγώντας θραύσματα στο μάτι και το κρανίο του βασιλιά που είχαν ως αποτέλεσμα έναν αργό και επώδυνο θάνατο από σηψαιμία.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο θάνατος του βασιλιά σε ηλικία 40 ετών είχε προβλεφθεί από τον Νοστράδαμο. Το εν λόγω τετράστιχο μας λέει ότι «το νεαρό λιοντάρι θα νικήσει το μεγαλύτερο», ότι «θα τρυπήσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί» και ότι «δύο πληγές» θα του εξασφαλίσουν έναν «σκληρό θάνατο».

Παρά ταύτα, οι κριτικοί επισημαίνουν επίσης ότι το τετράστιχο αναφέρει ότι η θανάτωση θα λάβει χώρα «στο πεδίο της μάχης σε μία μόνο μάχη», αντί να σκοτωθεί κατά λάθος κατά τη διάρκεια μιας κονταρομαχίας για τον εορτασμό μιας πρόσφατης συνθήκης ειρήνης. Ομοίως, ο βασιλιάς ήταν προσωπικός γνώριμος του Νοστράδαμου, τον οποίο κάποτε προσφώνησε σε επιστολή του ως «Ο ανίκητος Ερρίκος βασιλιάς της Γαλλίας», σε αντίθεση με την υποτιθέμενη προφητεία του.

Νοστράδαμος - οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν
Νοστράδαμος – οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν

2. Η μεγάλη φωτιά του Λονδίνου, 1666
Πρόκειται ενδεχομένως για μια από τις πιο μυστηριώδεις προφητείες όλων, που έχει προκαλέσει πολλές εικασίες και συζητήσεις με την πάροδο των ετών. Ιδού οι στίχοι της προφητείας: «Το αίμα των δικαίων θα διαπράξει ένα σφάλμα στο Λονδίνο/ Θα καεί από αστραπή των είκοσι τριών το έξι:/ Η αρχαία κυρία θα πέσει από την υψηλή της θέση/ Αρκετοί από την ίδια αίρεση θα σκοτωθούν».
Είναι αναπόφευκτα βασανιστικό αν αποκωδικοποιήσετε την αναφορά στο «είκοσι τρία τα έξι» ως 66 (20 x 3 +6). Προσθέστε σε αυτό την αναφορά στο Λονδίνο, τους θανάτους και την πυρκαγιά και μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι προμηνύει τη Μεγάλη Φωτιά του Λονδίνου το 1666.
Ωστόσο, δεν ταιριάζουν όλα στην προφητεία. Η Μεγάλη Πυρκαγιά προκλήθηκε από μια φλόγα σε ένα φούρνο, όχι από «κεραυνό» και η Αγγλία κυβερνιόταν από τον Κάρολο Β’ εκείνη την εποχή, οπότε δεν είναι σαφές ποια υποτίθεται ότι είναι η «αρχαία κυρία». Ίσως το ίδιο το Λονδίνο;
Νοστράδαμος - οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν
Νοστράδαμος – οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν

3. Ο ερχομός του Αδόλφου Χίτλερ
Οι μελετητές του έργου του Νοστράδαμου του πιστώνουν μερικές προβλέψεις του 20ού αιώνα και η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ είναι μία από αυτές. Ένα τετράστιχο λέει: «Ένα νέο παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους». Συνεχίζει λέγοντας ότι το παιδί θα «αποπλανήσει με τη γλώσσα του… ένα μεγάλο στράτευμα» και η φήμη του θα εξαπλωθεί πολύ πέρα από την Ευρώπη.
Μια δεύτερη, πιο αμυδρή αναφορά πιστεύεται ότι κρύβεται σε ένα άλλο τετράστιχο που αναφέρεται σε μάχες «κοντά στο Hister». Αυτό θα μπορούσε να είναι είτε μια χαλαρή αναφορά στον Χίτλερ, είτε μια πιο τετριμμένη αναφορά στην παλιά ονομασία του ποταμού Δούναβη.
4. Οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και του Ναγκασάκι
Ένα άλλο τετράστιχο αφηγείται την ιστορία δυστοπικού πόνου μέσα σε δύο πόλεις – μια περιγραφή που σίγουρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οι οποίες καταστράφηκαν από ατομικές βόμβες στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Μέσα σε δύο πόλεις», έγραψε ο Νοστράδαμος, «θα υπάρξουν μάστιγες που όμοιες τους δεν έχουν ξαναγίνει».
Το τετράστιχο προβλέπει «πείνα μέσα σε πανούκλα», ζωγραφίζοντας μια ολοένα και πιο ζοφερή εικόνα, η οποία μπορεί να είναι μια αναφορά στην ασθένεια της ραδιενέργειας και στη διαρκή αναστάτωση του πολέμου. Παρομοίως, ο στίχος «οι άνθρωποι αφανίστηκαν από ατσάλι» μπορεί να παραπέμπει στα αεροπλάνα που έριξαν τις βόμβες.
Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο άνθρωπος είχε εμπειρία από πρώτο χέρι στη θεραπεία ασθενών με πανούκλα και έτσι θα μπορούσε απλώς να αναφέρεται σε μια κυριολεκτική πανούκλα και λιμό σε δύο οποιεσδήποτε πόλεις παγκοσμίως, πράγμα που δεν είναι πέρα από τα όρια του δυνατού.
Νοστράδαμος - οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν
Νοστράδαμος – οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν

5. Η δολοφονία του Κένεντι
Η δολοφονία του προέδρου Tζον Φ. Κένεντι ήταν μια από τις πιο κομβικές στιγμές του 20ού αιώνα, κάνοντας πολλούς να ψάξουν τα έργα του Νοστράδαμου για οποιαδήποτε ένδειξη προφητείας. Μια γραμμή που έχει αναφερθεί ως υποψήφια είναι η εξής: «Από ψηλά, το κακό θα πέσει πάνω στον μεγάλο άνδρα», η οποία θα μπορούσε να υπονοεί τον πυροβολισμό από ελεύθερο σκοπευτή (ή ελεύθερους σκοπευτές) που στάθηκε μοιραίος για τον πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το τετράστιχο συνεχίζει με το «Ένας νεκρός αθώος θα κατηγορηθεί για την πράξη», το οποίο μπορεί να αναφέρεται στον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο οποίος θεωρείται εδώ και καιρό ως θύτης. Συνεχίζει λέγοντας ότι ο πραγματικός ένοχος θα «παραμείνει στην ομίχλη», ένα συναίσθημα με το οποίο συμφωνούν αμέτρητοι συνωμοσιολόγοι που ασχολήθηκαν με αυτό το ιστορικό γεγονός.
Νοστράδαμος - οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν
Νοστράδαμος – οι προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα και αυτές που θα ακολουθήσουν

Και… αυτά που έρχονται
Εισβολή στη Γαλλία

Μέσα στο έργο του Νοστράδαμου, η εισβολή στη Γαλλία από μια απειλή από την ανατολή είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα. Ωστόσο, λόγω αστρολογικών κινήσεων, η ακόλουθη πρόβλεψη εικάζεται ότι αναφέρεται στο έτος 2022. Έγραψε: «Ο γαλαζοκέφαλος θα βλάψει τον ασπροκέφαλο/ σε τέτοιο βαθμό/ που το καλό της Γαλλίας και για τους δύο θα είναι τόσο μεγάλο».

Παγκόσμια υπερθέρμανση

Ενώ οι προειδοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή έρχονται πυκνά και γρήγορα τα τελευταία πέντε χρόνια, η άνοδος της θερμοκρασίας της θάλασσας ήταν κάτι που προέβλεψε ο Νοστράδαμος το 1555. Ένα από τα ποιήματά του έλεγε: «Σαν τον ήλιο το κεφάλι θα καψαλίσει τη λαμπερή θάλασσα: /Της Μαύρης Θάλασσας τα ζωντανά ψάρια θα βράσουν σχεδόν όλα./Όταν η Ρόδος και η Γένοβα/ μισοπεθαίνουν από την πείνα, οι ντόπιοι για να τα κόψουν θα κοπιάζουν».

Με την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την καταστροφή οικοσυστημάτων και οικοτόπων, οι στίχοι αυτοί έχουν απήχηση. Μήπως το 2022 θα είναι η χρονιά που οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στο απροχώρητο;

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ