Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής σε Σιάτιστα και Μέτσοβο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής, για άλλη μια χρονιά, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Σιάτιστας 3 και 4 Νοεμβρίου, τιμώντας τους Κισαμίτες εθελοντές που, με αρχηγό τον γιατρό Μιχάλη Αναστασάκη, έλαβαν μέρος στην μάχη για τη απελευθέρωση της πόλης, παίζοντας μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μάχης.

Μαζί μας φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα» κ. Δημήτριος Γρυμπαουλακης, ως εκπρόσωπος του συλλόγου, παίρνοντας μάλιστα μέρος στην παρέλαση μαζί μας.

Η υποδοχή που μας επιφύλαξε ο κόσμος της Σιάτιστας ήταν όπως πάντα ενθουσιώδης, τα αισθήματα αγάπης με τα οποία μας αγκάλιασαν  μας προξένησαν ρίγη συγκίνησης και ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Βοίου κ, Χρήστο Ζευκλή για την φιλοξενία την οποία μας επεφύλαξε.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μέτσοβο για να τιμήσουμε τους Κισαμίτες εθελοντές, της “Φάλαγγας Κισάμου” που με αρχηγό τον Εμμανουήλ Μπαλαντίνο, σε συνεργασία με σώμα εθελοντών από το Ρέθυμνο με αρχηγό τον Στυλιανό Κλειδή και τον τακτικό  στρατό, έλαβαν μέρος στην απελευθέρωση  του Μετσόβου.

Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη  των  Κρητών εθελοντών παρουσία του Δημάρχου Μετσόβου κ. Κωνσταντίνου Τζαφέα, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές Ε. Μπαλαντίνου και Σ. Κλειδή.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε, κατόπιν προσκλήσεως του κύριου Δημάρχου, το δημαρχείο όπου μας προσέφερε κεράσματα και μας ξενάγησε στο χώρο όπου φυλάσσεται σε ειδική προθήκη η στολή του Ε. Μπαλαντίνου.

Ευχαριστούμε τον κύριο δήμαρχο για την παρουσία του στη εκδήλωση μας,την πρόσκληση του και την φιλοξενία του στο δημαρχείο Μετσόβου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΑΜΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ