Γεύση - Ψυχαγωγία ΚΡΗΤΗ

Ο «Σασμός» στην Κρήτη: Oλοκληρώνονται σήμερα τα γυρίσματα στο νησί (φωτογραφίες)

Στο Δήμο Ρεθύμνης, στην πόλη του Ρεθύμνου και στις υπέροχες ομορφιές του, στα αξιοθέατα και τα τοπία του αλλά και στις Μαργαρίτες, τον μοναδικό σε ομορφιά οικισμό που διατηρεί την τεχνοτροπία της κεραμικής τέχνης από την εποχή του Μίνωα, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του «Σασμού» στην Κρήτη. Η σειρά του Alpha, η οποία έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη σειρά μυθοπλασίας, μας μεταφέρει στην Κρήτη και στο γοητευτικό περιβάλλον της.

Στα ρίζα του Ψηλορείτη, στις γραφικές Μαργαρίτες, με την φυσική και την πολιτιστική ομορφιά, ταξίδεψαν η Μαρία Τζομπανάκη, ο Μιχάλης Αεράκης, ο Στέλιος Μάινας, ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Νίκος Τσολερίδης. Στα στενά του χωριού γυρίστηκαν σκηνές που θα δούμε αργότερα στη σειρά, με τη Μ.Τζομπανάκη να προσεύχεται στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ένα κόσμημα του 13ου αιώνα, με το πέτρινο τέμπλο, από τα ελάχιστα δείγματα στην Ελλάδα που ανήκουν σε αυτή την περίοδο. Στο προαύλιο του ναού θα συναντηθούν με τον Μιχάλη Αεράκη και τον Στέλιο Μάινα, ενώ με τον Β.Μπισμπίκη θα έχουν και μια σκηνή έξω από τη δίκλητη εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο του χωριού, αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στον Άγιο Φανούριο. Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον εθνικό δρυμό, στις όμορφες διαδρομές του οικισμού περπάτησαν όλοι οι ηθοποιοί, γνωρίζοντάς μας έναν σπάνιο τόπο της Κρήτης.

Τις επόμενες ημέρες τα γυρίσματα του «Σασμού» συνεχίστηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας, όπου οι ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δέους στον επισκέπτη. Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στο ενετικό οχυρό της πόλης, την πανέμορφη Φορτέτζα, αλλά και στο ενετικό λιμάνι απέναντι από τον εμβληματικό αιγυπτιακό φάρο με τους Βασίλη Μπισμπίκη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργο Γεροντιδάκη, Δανάη Παππά, Στρατή Χατζησταματίου, Σάντυ Χατζηϊωάννου, Νίκο Τσολερίδη και Μηνά Γεωργάκη να πρωταγωνιστούν. Στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα δούμε τους ήρωες της σειράς να συνομιλούν άλλοτε με τρυφερότητα, άλλοτε με ένταση. Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Πλατεία Μικρασιατών «έτρεξαν» οι εξελίξεις, στην προβλήτα και στα Βρυσαλάκια δόθηκαν ραντεβού, στο ενετικό οχυρό έζησαν τα ζευγάρια ρομαντικές στιγμές.

Πλάνα απίστευτης ομορφιάς, σκηνές δυνατές σε ένα φυσικό πανόραμα, εικόνες που μας κατακτούν και δεν ξεθωριάζουν. Ο «Σασμός» μας χαρίζει την ομορφιά ενός τόπου και τοπίου μοναδικού, μέσα από μια παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών και με ερμηνείες που αγγίζουν την καρδιά μας.

1
2
3
4
5
6
7
8

Πηγή: neakriti.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ