ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Νομός Χανίων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Ιατρείου Πλατανιά

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά, που αριθμεί περίπου 20.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά και 3 εκατ. καλοκαιρινές διανυκτερεύσεις σε κανονικές συνθήκες, μπήκε πλέον στην τελική ευθεία,

Ο λόγος για το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Πλατανιά, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σύμβαση για την κατασκευή του Ιατρείου υπεγράφη την Πέμπτη 27 Μαΐου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, της Γενικής Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκη,του αναδόχου του έργου, Ευγένιου Παπαδόπουλου, αντιδημάρχων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Νέο κτίριο πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Πλατάνια» ανέρχεται σε 1.134.996,68 ευρώ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης να υπογραμμίζει μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ότι “στόχος του σημαντικού αυτού έργου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή που επιβάλλεται να διαθέτει ένα καλά οργανωμένο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που θα προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής

Ο κ. Αρναουτάκης έκανε αναφορά στην διασφάλιση της χρηματοδότησης, τόνισε ότι δίδεται λύση σε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την συνεργασία (δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, 7η ΥΠΕ, υπηρεσίες), ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το νέο έργο του πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου, προστίθεται στα πολλά άλλα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Πλατανιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα δρομολογημένα έργα στην περιοχή που είτε χρηματοδοτεί ή που υλοποιεί η Περιφέρεια φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι “με την σημερινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη της κατασκευής του νέου κτιρίου του καινούργιου πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά, παίρνει τον δρόμο του ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν αυτή την περίοδο στο Δήμο μας, καθόσον αφορά την ποιότητα ζωής αλλά και την παραμονή των κατοίκων στην ενδοχώρα του Δήμου μας. Το νέο κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος, ενώ έβγαλε και την οικοδομική άδεια και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά, της 7ης ΥΠΕ και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για τη συνεργασία που είχαμε έτσι ώστε να φτάσουμε εδώ σήμερα, μετά από 10 χρόνια συνεχών προσπαθειών. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη καθόσον διασφάλισε τους πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του κτιρίου, σε πρώτη φάση και το επόμενο διάστημα για τη δημοπράτηση του ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή, μας βοήθησε σημαντικά η προηγούμενη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που το είχε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα και ο πρώην αναπληρωτής ΥπουργόςΥγείας κ. Πολάκης, ιδιαίτερα με την δημιουργία του ΟΕΥ, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα προστεθεί στην υπάρχουσα δομή, με αλλαγή του οργανισμού και μόνιμες θέσεις για Σταθμό ΕΚΑΒ,  όπως συζητήσαμε με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη που συμφώνησε και δεσμεύτηκε για τις ανάλογες ενέργειες στο προσεχές διάστημα.»

Από την πλευρά του ο Ανάδοχος του έργου της εταιρείας «Γεωγενεσις Α.Ε» κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου, στην αρτιότητα των μελετών και δεσμεύτηκε στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο θα στεγαστεί σε ισόγειο κτίριο με συνολικό εμβαδόν δόμησης 387,07 τ.μ. σε οικόπεδο επιφανείας 8.093,81 τ.μ. εκτός σχεδίου και βορείως του οικισμού του Γερανίου, ενώ θα περιλαμβάνει τέσσερα Ιατρεία – Εξεταστήρια, Γραφείο Νοσηλευτών, Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, χώρους υγιεινής και ανάπαυσης προσωπικού, Ακτινολογικό, καθώς και εγκαταστάσεις για αναμονή των ασθενών και λουτρά ανδρών – γυναικών και ΑΜΕΑ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ