ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Με πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ την εκλογή του προεδρείου άρχισαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και κίνησε τις διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της.

Πρόταση για διακομματικό προεδρείο κατέθεσε, με την έναρξη της συνεδρίασης, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προτείνοντας τον Δημήτρη Μπιάγκη για τη θέση του αντιπροέδρου. Με την πρόταση αυτή φαίνεται ότι ευθυγραμμίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε για τη θέση της γραμματέως την κα Σουλτάνα Ελευθεριάδου. Ωστόσο, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Έτσι, Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχτηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και γραμματέας ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τα 29 μέλη που συγκροτούν την Εξεταστική Επιτροπή είναι:

*Από τη ΝΔ: οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Μπουστικάκης, Έλενα Ράπτη, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

*Από τον ΣΥΡΙΖΑ: οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τσάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ‘Αγγελος Τόλκας, και Νίκος Φίλης.

*Από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: οι Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης.

*Από το ΚΚΕ: ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

*Από την Ελληνική Λύση: η Σοφία – Χάϊδω Ασημακοπούλου.

*Από το ΜέΡΑ 25: η Σοφία Σακοράφα

*Από τους Ανεξάρτητους βουλευτές: ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ