Νομός Χανίων

Nοσοκομείο Χανίων: 109 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί και στο νοσοκομείο Χανίων, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω στην πύλη, εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το μέτρο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού ως το κυριότερο μέσο αναχαίτισης της πανδημίας. Δηλώνει όμως αντίθετος στην υποχρεωτικότητα και στην αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Ευτύχης Κοντορινάκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων:

“Είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Χιλιάδες συνάδελφοί μας βγαίνουν σε αναστολή εργασίας. Αύριο δε θα έχουν χρήματα για τα απαραίτητα. Το νοσοκομείο Χανίων χανει 109 άτομα που μέχρι στιγμής είναι ανεμβολίαστοι. Για την αντικατάστασή τους περιμένου πότε, ίσως και αν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ως προς την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς περίπου 40 – 50 νοσηλευτές είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είμαστε εδώ για να πούμε για άλλη μια φορά ότι ως σωματείο κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι συνάδελφοι μπορούσαν, είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά είμαστε και κατά της υποχρεωτικότητας.”

Όπως υποστηρίζει ο σύλλογος: “Το νοσοκομείο ήδη διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας, με προσωπικό που δουλεύει ήδη εδώ  και ενάμιση χρόνο πέρα από τις δυνάμεις του. Με τις αναστολές εργασίες το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί πλέον να παρέχει ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.”

 

Πηγή : www.flashnews.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ