Νομός Χανίων

Νίκος Καλογερής : Μπορώ να εισηγηθώ προληπτικό γενικό lockdown στα σχολεία της Π.Ε. Χανίων”

Προληπτικό γενικό lockdown για τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μπορεί να εισηγηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή “Φέρε… καφέ” στον Ρ/Σ ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης και στους Π. Γιαΐτση και Δ. Σκουλούδη, εξέφρασε την ανησυχία του για την διασπορά του βρετανικού στελέχους του κοροναϊού, με κρούσματα μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

“Τόλμησα να κλείσω για τρεις ημέρες τα σχολεία πριν από λίγο καιρό και θυμόσαστε τι άκουσα. Εκείνη η απόφαση βγήκε την τελευταία στιγμή, γιατί εμφανίστηκαν δώδεκα κρούσματα στα Χανιά και είχαμε και την κακοκαιρία. Τα νούμερα λοιπόν σήμερα, για μένα, είναι επικίνδυνα. Μπορεί τα 19 κρούσματα σε σχέση με το Ρέθυμνο να μην λένε κάτι, αλλά η αύξηση στα Χανιά είναι εκθετική. Επομένως, επειδή μιλάμε για το βρετανικό στέλεχος που έχει υψηλή μεταδοτικότητα στα παιδιά, πρέπει να προσέχουμε πολύ και να μην χαλαρώσουμε. Είναι ανάποδα τώρα, κολλάνε τα παιδιά και το πάνε στα σπίτια”, τόνισε ο κ. Καλογερής.

Ξεκαθάρισε δε ότι θα προχωρήσει στο αίτημα για προληπτικό κλείσιμο, ώστε να αποφύγουμε ευρεία διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων.

“Μπορώ λοιπόν να ζητήσω το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, αλλά το θέμα το χειρίζεται κεντρικά ο κ. Χαρδαλιάς. Για μένα, δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να είναι τα σχολεία ανοιχτά εφ’όσον μπορούν τα παιδιά να είναι σπίτι τους και να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση”, κατέληξε ο κ. Καλογερής.

 

Πηγή : parakritika.gr