ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Την Τετάρτη ανακοινώνει εσωκομματικές εκλογές;

Το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, φαίνεται ότι οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος στο να λάβει την απόφαση να πάει άμεσα σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ίσως ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι ή, το αργότερο, το φθινόπωρο, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες του in, σκοπεύει να ανακοινώσει την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη τοποθέτηση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύσει τις εσωκομματικές κάλπες, είναι ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα γίνουν, όπως προβλέπεται από το καταστικό, το 2025, οι πληροφορίες του in λένε ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να σηκώσει «το γάντι» και να δώσει το λόγο στη βάση της παράταξης για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμυστηρεύθηκε την απόφασή του αυτή σε υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο, στη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, οπότε θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Από την Μπατζελή το τελευταίο «χτύπημα»

Μετά την Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Παύλο Γερουλάνο, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, δήλωσε πως «μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες».

Η κυρία Μπατζελή τόνισε, μάλιστα, πως «δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε»…ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ