ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Νέες διακρίσεις του Κρητικού Μανώλη Στεφανουδάκη – ”Η καρδιά όλων των Ελλήνων πονάει γα τα θύματα στα Τέμπη”

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Μανώλης Στεφανουδάκης, ολοκλήρωσε χθες (01/03) την αγωνιστική του προετοιμασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για άλλη μια φορά ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στο 14th Fazza International Para Athletics Championships – Dubai 2023 World Para Athletics Grand Prix στίβου και στο Sharjah International Open Para Athletics Meeting 2023, καθώς επιστρέφει με 3 μετάλλια.

Ο Κρητικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, για άλλη μια φορά εκπροσώπησε  με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας, ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του κι επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές του δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο.

Σε δηλώσεις του ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, αναφέρθηκε και στη εθνική τραγωδία των Τεμπών: ”Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη μαύρη μέρα που ξημέρωσε στην Ελλάδα μας. Δυστυχώς σήμερα η χώρα μας θρηνεί δεκάδες θύματα από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η καρδιά όλων των Ελλήνων πονάει. Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα και στις οικογένειες αυτού του δυστυχήματος. Καλό Παράδεισο να έχουν αυτές οι ψυχές και κουράγιο στις οικογένειες τους.»

στεφανουδακης

Για την αγωνιστική του παρουσία τόνισε:

”Μια σειρά αγώνων προετοιμασίας έφτασε στο τέλος της, τρεις φορές στο βάθρο με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο. Η ελληνική σημαία και αυτή τη φορά κυμάτισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά καταφέραμε και τιμήσαμε την χώρα μας. Η προετοιμασία συνεχίζεται για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι τον ερχόμενο Ιούλιο, και θέλει πολλή και σκληρή δουλειά ακόμα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, την οικογένεια μου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά στο δύσκολο και μεγάλο ταξίδι του πρωταθλητισμού, που πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την δύναμη να πετύχουμε τόσες πολλές διακρίσεις.”
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ