Κρητικοί εκτός συνόρων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Κισαμιτών Αττικής

…Τ’ άκουσες Αρετούσα μου τα θλιβερά μαντάτα…

Ποιος Κρητικός δεν γνωρίζει το στίχο αυτό από το ξακουστό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» .

Γραμμένο τον 17ο αιώνα σε 10.012 ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτου στίχους στην Κρητική διάλεκτο, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι επίκαιρο, καθώς μιλά για τις βασικές αξίες της ζωής, την αγάπη, τη φιλία, την τιμή, τη γενναιότητα, το κουράγιο.

Παραμένει για πάντα στην μνήμη μας και χαραγμένο στην ψυχή μας μετά την μελοποίησή του, μεταξύ άλλων και από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την εξαιρετική ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη.

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, με ώρα προσέλευσης 6.30 μ.μ. (ώρα έναρξης 7 μ.μ.), ο Σύλλογος διοργανώνει στην αίθουσα Κωνσταντινουλολιτών, στην οδό Δημ. Σούτσου 46 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, στην Αθήνα (στάση του μετρό «Αμπελόκηποι»), μουσική εκδήλωση με θέμα τον «Ερωτόκριτο».

Θα παρακολουθήσουμε μια μελοποιημένη εκδοχή του ποιήματος από τους μουσικούς Δημήτρη Χριστοδούλου (λύρα και τραγούδι), την λυρική μονωδό Ηλέκτρα Δημόγλου (αφήγηση και τραγούδι) με τη συνοδεία λαγούτου. Θα ακολουθήσει κρητικό κέρασμα.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως 20/11/2019 στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Λεμπέση στα τηλέφωνα: 210 6203720 και 6974 451462.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ