ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μιλτιάδης Καστανάκης: “Να επιβληθεί… χθες απαγόρευση κυκλοφορίας”

Πηγαίνοντας το πρωί στο νοσοκομείο για να κάνω την καθιερωμένη κυριακάτικη επίσκεψη (που επαναλαμβάνεται εδώ και 25 χρόνια), παρατήρησα μια κινητικότητα στον δρόμο από εργατικό προσωπικό που πηγαίνανε προς τον Πλατανιά για να αναλάβουν την συντήρηση των ξενοδοχειακών μονάδων που ελπίζουν να ανοίξουν σε λίγες μέρες.

Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτίστες, ακόμα και ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που έπρεπε να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες. Κινητικότητα, που δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει που μας οδηγεί. Λες και θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις σύντομα, βιάζονται να τις επιδιορθώσουν.

Τα δε συνεργεία αυτοκινήτων έχουν γίνει τα καφενεία της εποχής. Μαζεύονται καμιά 10αρια άτομα κάθε φορά και κουβεντιάζουν για την καθημερινότητα μέχρι να φτιαχτεί το αμάξι τους. Και εγώ προχθές το βράδυ έψαχνα να βρω κρεβάτι στην εντατική για έναν ασθενή που είχα μόλις χειρουργήσει και δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο.

Δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι τι μας περιμένει αν ξεφύγει το πράγμα. Αυτοί οι λίγοι ευτυχώς ανεγκέφαλοι που παίρνουν στο κεφάλι τους το σύνολο του πληθυσμού. Δεν έχουν καταλάβει ότι η διασπορά συνεχίζεται καθημερινά. Και πηγαίνουμε εμείς καθημερινά και εισπράττουμε το φορτίο το ιοικό λες και έχουμε ανοσία.

Η κοινωνική ενηλικίωση είτε δεν υπάρχει από ορισμένους είτε ακόμα δεν έχει επιτευχθεί. Τουλάχιστον αυτοί που την έχουν πρέπει να την επιβάλλουν στους άλλους.
Προσωπική μου γνώμη είναι να επιβληθεί άμεσα (χθες) απαγόρευση κυκλοφορίας

Καστανάκης Μιλτιάδης
Γενικός Χειρουργός
Ιατρός ΕΣΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ