ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χαρτζουλάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Κρητικής Εστίας στο Παγκράτι η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Στ. Χαρτζουλάκη “Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς – Καλλιέργεια και Πολιτισμός, Ιστορία και Λαογραφία, Παραδόσεις και Χρήσεις, Εφαρμογές”.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Αντώνης Μυτιληνάκης, πρόεδρος της Κρητικής Εστίας, που έκανε μια αναδρομή στην πορεία και προσφορά της Κρητικής Εστίας και στην διαχρονική αξία της ελιάς και των προϊόντων της στη ζωή του ανθρώπου και ιδιαίτερα των Κρητικών.
Η αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την κα Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κ.Ε.Ε.Λ. της Ακαδημίας Αθηνών και τον κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, Δ/ντα Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κα. Ρένα Βασιλάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κισαμιτών Αττικής κ. Δημήτρης Λεμπέσης.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Χαρττζουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που θα καλύψει το βιβλίο σε παγκόσμιο επίπεδο και τους λόγους που το μετέφρασε στα ελληνικά.
Επίσης, ευχαριστεί θερμά την Παγκρήτια Ένωση και το Σύλλογο Κισαμιτών Αττικής που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση, τον κ. Αντώνη Μυτιλινάκη για το συντονισμό και την φιλοξενία στον χώρο της Κρητικής Εστίας, την κα Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη και τον κ. Παν. Χατζηνικολάου για την παρουσίαση του βιβλίου, την Τράπεζα Χανίων, την Οινοποιϊα Πνευματικάκη και τα Κρητικά Εδέσματα Σημανδηράκη για τη στήριξη της εκδήλωσης και βέβαια όλους φίλους και γνωστούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ