Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στα Π. Ρούματα

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, με επιτυχία διοργάνωσε το Σάββατο 11 Μαρτίου Πολιτική Συγκέντρωση στα Παλαιά Ρούματα στο καφενείο του Κατζάκη Μανώλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος  Μπομπολάκης  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων, δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά με την Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου της περιοχής μεταξύ αυτών και η Δημοτική  Σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά Αλεξία Κουμάκη.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές από το λαό μας, καλώντας τον να διαμορφώσει κριτήριο με βάση τρεις σημαντικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι να αναλογιστεί ποιος τον έφτασε ως εδώ σήμερα, δεύτερον να κρίνει με βάση όλα όσα έχει δει και ζήσει, που αποδεικνύουν ότι όποιος και να βρεθεί στην κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και τρίτον, μα βάση όλα τα παραπάνω, να κρίνει ποιο κόμμα όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, στάθηκε όρθιο και αταλάντευτα στο πλευρό του σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Ανθούσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «ένα μαύρο σύννεφο καλύπτει τον ελληνικό ουρανό», αναφερόμενος στο έγκλημα των 57 νεκρών των Τεμπών και υπογράμμισε ότι η αιτία των εγκλημάτων αυτών βρίσκεται στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη λογική κόστους – οφέλους, στην υποταγή της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα τόνισε ότι τα εγκλήματα αυτά έχουν υπεύθυνους «όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν πίστα αυτή τη βαρβαρότητα». Καταγγέλοντας την ασεβή στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προς τους εκατοντάδες νεκρούς τόνισε ότι «τώρα μπροστά στην οργή του λαού προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις δυσλειτουργίες του κράτους ή το ανθρώπινο λάθος. Μα αυτό το κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή των πολλών», αφού με δική τους ευθύνη προχώρησε το σπάσιμο του ΟΣΕ και η ιδιωτικοποίηση στην ιταλική εταιρεία για 45 εκ. φορτώνοντας 15 δις χρεών στον ελληνικό λαό. Επίσης υπενθύμισε τα 750 εκ. ευρώ επιδότησης της Ιταλικής εταιρίας «για υποτίθεται άγονες γραμμές μεταξύ των οποίων Αθήνας – Θεσσαλονίκης», τις μετατάξεις του προσωπικού, την απογύμνωση της συντήρησης των γραμμών, τις αγωνιώδεις καταγγελίες των εργαζομένων για τα σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλους τους βασικούς σταθμούς της υλοποίησης της πολιτικής της ΕΕ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «απελευθέρωση» και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων από το 2009 μέχρι σήμερα.

Σχετικά με τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών ο Δημήτρης Ανθούσης είπε ότι «Ο λαός είναι παντοδύναμος αν το συνειδητοποιήσει» και κάλεσε τους κατοίκους των Παλαιών Ρουμάτων και της ευρύτερης περιοχής  να κρίνουν «ποιος τους έφερε στο άγχος, στην αγωνία του αύριο, στο μέτρημα και του τελευταίου ευρώ, στην αγωνία αν το παιδί τους θα φτάσει ζωντανό στη σχολή του, ποιος έφερε τις αγωνίες των βιοπαλαιστών αγροτών για να μείνουν στην παράγωγη τους και στο χωριό τσακισμένοι από το κύμα ακρίβειας και το κόστος παραγωγής» για να επισημάνει αμέσως μετά ότι όλα αυτά τα χρόνια « το ΚΚΕ με δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή και το λαό αποκαλύπτει τις οδηγίες της ΕΕ, την ΚΑΠ. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, γιατί πράγματι είμαστε “κολλημένοι” στα λαϊκά συμφέροντα και θα συνεχίσουμε αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, στις ομολογίες στελεχών τους ότι δεν έχουν διαφορές στα σημαντικά ζητήματα, για να υπενθυμίσει «ότι η πείρα της προηγούμενης δεκαετίας δείχνει πως αν χρειαστεί – όπως οι ίδιοι σήμερα ομολογούν – θα συγκυβερνήσουν». Πρόσθετα υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη «για όλους» της ΝΔ και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους στα ύψη και το λαϊκό εισόδημα στα βάραθρα. Προς απόδειξη, ανέφερε την πολιτική των αστικών κομμάτων στην ενέργεια, τους πλειστηριασμούς, τη φορολογία, το Ταμείο Ανάκαμψης και την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να αναδείξει ότι ο λαός δεν πρέπει να τους δώσει συγχωροχάρτι, αλλά ψήφο καταδίκης, «ψήφο στο ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει και κινητοποιεί τον λαό». Κλείνοντας κάλεσε τους κατοίκους των Παλαιών Ρουμάτων να αιφνιδιάσουν και να αποδυναμώσουν όλα τα αστικά κόμματα σε αυτές τις εκλογές: «Γιατί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι αν θα έχουμε τη μία ή την άλλη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική που είναι δεδομένη για αυτούς, αλλά αν θα βγει ο λαός ισχυρός και ισχυρός λαός σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ».

Γιατί « ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη σημαίνει ψήφος τιμωρίας, αλλά κυρίως ψήφος ασπίδας για το λαό και τις νέες επιθέσεις που θα δεχτεί. Ψήφος ελπίδας για το αύριο, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος». Ισχυρό ΚΚΕ «γιατί οι βουλευτές του ήταν είναι και παραμένουν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα γιατί η κάθε ψήφος του ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένει». Δυνατό ΚΚΕ για «περισσότερο κόκκινο χρώμα κόντρα στη μαυρίλα, όχι μόνο για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, αλλά για να αντιστοιχηθούν οι τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της επιστήμης και της εξέλιξης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, για να απολαύσουν οι παραγωγοί τον πλούτο αυτών που παράγουν. Αυτοί είμαστε».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ