Δήμος Κισάμου

Μαραθώνιες οι απολογίες των 7 συλληφθέντων για την υπόθεση των εγκληματικών ομάδων της Κισάμου

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των 7 από τους 16 συλληφθέντες της μεγάλης επιχείρησης του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος στην ενδοχώρα της Κισάμου.

Οι επτά, πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή περίπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου (22/6) ενώ οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν περί τις 8.30 το βράδυ.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή τους ή μη.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του όγκου της δικογραφίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύσταση συμμορίας και απόπειρες ανθρωποκτονίας, το έργο της ανάκρισης ανέλαβαν δύο ανακριτές ενώ για αύριο Κυριακή (23/6) έχουν πάρει προθεσμία άλλοι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι διώξεις που τους έχει ασκήσει ο εισαγγελέας αφορούν κυρίως σε κακουργήματα. Μεταξύ άλλων, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων διώκονται για σύσταση συμμορίας, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορές ξένης περιουσίας, ζωοκλοπές, παραβάσεις του νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ακόμη και για ληστεία που είχε διαπραχθεί σε βάρος αλλοδαπού στα Χανιά τον περασμένο Φεβρουάριο

Υπενθυμίζεται τέλος πως τρία άτομα από τα 16 έχουν αφεθεί ελεύθερα. Πρόκειται για έναν 24χρονο, ένα 41χρονο και ένα ανήλικο αγόρι.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ