Νομός Χανίων

Μανώλης Κονταρός: H ζωή του μετά το τροχαίο

Ο Μανώλης Κονταρός είναι ένας καλλιτέχνης που έχει μάθει να μην εφησυχάζει.

Είναι αγωνιστής και το αποδεικνύει καθημερινά.

Ντόμπρος και άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για τη ζωή του σήμερα και μας συγκλόνισε.

Εσύ, μέσα από αυτό που κάνεις, τι έχεις ανάγκη να εκφράσεις;
«Εκφράζω αυτό που με επηρεάζει, ανάλογα. Πάνω απ’ όλα προσπαθώ στη δουλειά μου να κάνω ένα πρόγραμμα να διασκεδάσει ο κόσμος και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα τραγουδώ αυτό που αισθάνομαι και με γεμίζει. Η χαρά μου είναι αυτό που κάνω με αγάπη να το εισπράττει ο κόσμος και να μου ανταποδώσει αγάπη και χαρά»

Για ποιο λόγο λυπάσαι και πονάς;

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τη λύπη και τον πόνο του. Δυστυχώς, συμβαίνουν πολλά στη ζωή μας και ο καθένας τραβά τον Γολγοθά του»

Αναφέρεσαι στο τροχαίο ατύχημα που είχες;

«Το έχω προσπεράσει το ατύχημα αυτό στη ζωή μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί έχω μια πολύ καλή οικογένεια, έχω τέσσερα παιδιά, δύο γιους και δύο κόρες. Ο μεγάλος μου γιος, όπως και η κόρη μου, σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, ο μικρός είναι στο Λύκειο κι έχω και μια μικρούλα 10 χρονών. Η οικογένεια είναι το παν για μένα»

Η σύζυγός σου έχει επωμιστεί όλο το «βάρος»της ανατροφής των παιδιών σας, λόγω των δικών σου επαγγελματικών υποχρεώσεων;

«Είναι μια πολύ καλή μητέρα, τραβά όλο το φορτίο και καλύπτει όσο το δυνατόν τη δική μου απουσία, να μην είναι τόσο έντονη στα παιδιά, ειδικά όταν ήταν σε μικρή ηλικία»

Μετά το τροχαίο ατύχημα που είχες αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα…

«Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, μετά από ένα τροχαίο που είχα έχω σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά όταν υπάρχει ψυχική δύναμη και διάθεση, όλα ξεπερνιούνται. Πάντα υπάρχει κάποιος άνθρωπος δίπλα μου που με βοηθάει, αλλά πιο πολύ με βοηθάνε οι φίλοι μου, όπου χρειάζεται, κι έτσι δεν συναντώ δυσκολίες, είμαι καλά»

Τι σου έχει στερήσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι;

«Κάνω περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έκανα πριν, που είχα την υγεία μου. Το μοναδικό πράγμα που έχω στερηθεί μετά το ατύχημα είναι ο χορός. Μου άρεσε πάρα πολύ ο κρητικός χορός… Δυστυχώς δεν ξαναχόρεψα από τότε… από το 2010 που έγινε το ατύχημα»

Υπάρχει το ενδεχόμενο να σταθείς στα πόδια σου ξανά, κάνεις ιατρικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση;

«Σκεφτόμαστε θετικά, γίνονται όσα πρέπει να γίνονται και κάθε μέρα είμαι καλύτερα. Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι υγιής, δυνατός, που περπατάει, ξαφνικά να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί πάνω απ’ όλα έχει να διαχειριστεί τον εσωτερικό του κόσμο, την ψυχολογία του, αλλά εγώ νιώθω το ίδιο δυνατός, όπως ήμουν πριν, και είμαι μια χαρά, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Δεν νιώθω μειονεκτικά, ίσα-ίσα, είμαι πολύ καλά», εξομολογήθηκε ο ίδιος στο Λοιπόν.

 

Πηγή : www.gossip-tv.gr