ΔΙΕΘΝΗ

Malaysian Airlines: Ερευνητές λένε πώς βρήκαν την καταραμένη πτήση -Πού έπεσε το αεροπλάνο

Eρασιτέχνες ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι έλυσαν το μυστήριο της δεκαετίας για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι γνωρίζουν τη θέση του αεροπλάνου της Malaysian Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε μόλις 40 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ τον Μάρτιο του 2014.

Το αεροπλάνο, με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, δεν εθεάθη ποτέ ξανά, ξεκινώντας ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όχι μόνο στην Ιστορία των αερογραμμών αλλά και γενικά.

Θεωρίες συνωμοσίας έκαναν λόγο για απαγωγή εξωγήινων, εμπλοκή της Βόρειας Κορέας και ασφαλιστική απάτη (!) ωστόσο φυσικά κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει καμία από όλες αυτές.

Ενώ μια τετραετής επιχείρηση έρευνας, που κόστισε εκατομμύρια δεν έφερε αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ δεσμεύτηκε τον Μάρτιο να ξανανοίξει την έρευνα εάν υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

Ένας μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ έδωσε πρόσφατα νέα ελπίδα σε συγγενείς δημοσιεύοντας την πεποίθησή του ότι τα ηχητικά σήματα που καταγράφηκαν σε έναν υδροακουστικό σταθμό στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για τον εντοπισμό του καταδικασμένου τζετ.

Ο Δρ Usama Kadri είπε: «Η ανάλυσή μας δείχνει ότι σαφή σήματα πίεσης από προηγούμενες συντριβές αεροσκαφών εντοπίστηκαν σε υδρόφωνα, ακόμη και σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 3.000 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση του MH370, οι επίσημες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος πρέπει να συνετρίβη κοντά στο 7ο τόξο – το σημείο στο οποίο έγινε η τελευταία επικοινωνία μεταξύ του αεροπλάνου και της INMERSAT».

Δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι το αεροπλάνο – το οποίο εξαφανίστηκε και σταμάτησε να επικοινωνεί με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα σύνορα του εναέριου χώρου της Μαλαισίας και του Βιετνάμ – μπορεί να βρεθεί.

Οι περισσότερες θεωρίες για το τι συνέβη στο αεροσκάφος περιλαμβάνουν ότι έπεσε κάπου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό αφού συνετρίβη σκόπιμα από τον πιλότο Zaharie Ahmad Shah, 53 ετών.

Ο Richard Godfrey, ένας συνταξιούχος Βρετανός μηχανικός αεροδιαστημικής και δημιουργός του ιστότοπου The Search for MH370, είναι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί μόνο μία ακόμη αναζήτηση στη σωστή τοποθεσία για να βρεθεί το MH370.

Έχει αναλύσει διαφορετικά σύνολα δεδομένων που προηγουμένως διατηρούνταν σε ξεχωριστούς τομείς και πιστεύει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Είπε στο BBC: «Η τοποθεσία συντριβής του MH370, που ορίζεται από την τεχνολογία WSPR, βρίσκεται σε κύκλο με ακτίνα 30 χιλιομέτρων και με κέντρο τις 29,128°S 99,934°Α. Ο πιλότος είχε έναν προσομοιωτή πτήσης στο σπίτι, όπου προσομοίωσε μια πτήση για να τροφοδοτήσει την εξάντληση στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η περιοχή βρίσκεται 1.560 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας. Θα χρειαστεί μόνο μια ακόμη αναζήτηση σε αυτήν την περιοχή και θα βρούμε το MH370».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ