ΔΙΕΘΝΗ

Μαγείρεμα 14:00-20:00, κλειστά μπαρ μετά τις 9: Tα εφιαλτικά μέτρα που προτείνoνται για εξοικονόμηση ενέργειας στην Ευρώπη

Για δύσκολο χειμώνα στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο ετοιμάζεται όλος ο πλανήτης, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι δυσκολίες στη διανομή του φυσικού αερίου καθιστούν εξαιρετικά ζόρικη υπόθεση την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κάθε χώρα.

Οι ηγέτες των κρατών θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την πολιτική που θα ακολουθήσουν, αλλά παρόλα αυτά, τα σενάρια που ακούγονται είναι εφιαλτικά ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» στη Μεγάλη Βρετανία ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο.

Αν μάλιστα ισχύσουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα, τότε θα επηρεαστούν σημαντικά η καθημερινότητα των πολιτών αλλά και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προχωρήσει -μεταξύ άλλων- σε σύσταση για χρήση πλυντηρίων και φούρνων στα νοικοκυριά από τις 14:00 έως τις 20:00.

Στα σχολεία τα μαθήματα θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα ή συνδυαστικά προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των τάξεων που χρειάζονται θέρμανση.

Ακόμη, υπάρχουν μέτρα για μείωση του κόστους και στα γηροκομεία με περιορισμό στις επιλογές στα μενού, μειωμένη χρήση πλυντηρίων ρούχων αλλά και περιορισμό στην ψυχαγωγία. Την ίδια ώρα, θα υπάρξει περιορισμός παραγωγής στη βαριά βιομηχανία.

Προβλέπεται ακόμη κλείσιμο των παμπ στις 21:00 το βράδυ αλλά και να σβήσουν τα φώτα στους δημόσιους δρόμους.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ