ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Λύθηκε το μυστήριο 13 χρόνια μετά το θάνατο του Θανάση Βέγγου – Εκεί βρίσκεται η σορός του

Ο Θανάσης Βέγγος, ο σπουδαίος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 13 χρόνια. Η απώλειά του τον Μάιο του 2011 προκάλεσε μεγάλη θλίψη, όχι μόνο στους συναδέλφους του, αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Πλήθος κόσμου, καθώς και πολλοί ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του, συμμετείχαν στο λαϊκό προσκύνημα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη. Ωστόσο, μετά το τέλος του προσκυνήματος, η σορός του έφυγε με τη νεκροφόρα προς άγνωστη κατεύθυνση. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για τους τόπους που είχε εκφράσει ο ίδιος πως επιθυμούσε να ταφεί.

Η απάντηση στο μυστήριο που ταλάνιζε τους πάντες ήρθε από τον αδερφικό του φίλο, Γιώργο Σταυρόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα ότι ο «καλός μας άνθρωπος» δεν ετάφη ποτέ, αλλά αποτεφρώθηκε. «Είναι ένα μεγάλο μυστικό το οποίο γνωρίζουμε μόνο εγώ και η οικογένειά του. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλύψω αυτή τη στιγμή», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος.

Όταν ο Νίκος Νικόλιζας ανέφερε διάφορες τοποθεσίες, ο Γιώργος Σταυρόπουλος παρέμεινε σιωπηλός, μέχρι που έγινε αναφορά στην αποτέφρωση, με την απάντησή του να είναι σχεδόν καταφατική. «Συ είπας», είπε ο Γιώργος Σταυρόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Θανάση Βέγγου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πού βρίσκεται η τέφρα του ηθοποιού, ο Γιώργος Σταυρόπουλος αποκάλυψε ότι «την έχουν τα παιδιά του στο σπίτι».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ