Εκδρομές - Ταξίδια Νομός Χανίων

Λίμνη Κουρνά: Η υδάτινη αγκαλιά των θρύλων στα Χανιά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Λίμνη Κουρνά είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κρήτης και βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων και το εύφορο επίπεδο της Γεωργιούπολης.

Απέχει 43 χλμ. από τα Χανιά, 20 χλμ. από το Ρέθυμνο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Κουρνάς.

Το όνομα «Κουρνάς» πιστεύεται πως προέρχεται από την αραβική λέξη “kurna” που σημαίνει «λίμνη» ή «λουτρό».

Η λίμνη δημιουργείται από τη συσσώρευση υπόγειων υδάτων που προέρχονται από τα Λευκά Όρη. Το νερό αναβλύζει από μια πηγή που ονομάζεται Αμάτι ή Μάτι και τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της λίμνης σε αντίθεση με τον χειμώνα που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Είναι επίσης ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Η λίμνη Κουρνά είναι αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες της Κρήτης αλλά και τους ντόπιους. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση. Το καλοκαίρι μια βόλτα γύρω από τη τιρκουάζ λίμνη διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Οι θρύλοι που συνοδεύουν την λίμνη Κουρνά είναι αρκετοί και διαφέρουν μεταξύ τους. Ο πιο γνωστός είναι εκείνος με την κοπέλα που έγινε νεράιδα, ζει στα νερά της λίμνης και βγαίνει τα φεγγαρόλουστα βράδια για να χτενίσει τα μακριά μαλλιά της.

Αρκετοί βέβαια πιστεύουν πως τα παραφυσικά φαινόμενα προκαλούνται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία της λίμνης που είτε επιφέρουν ταλαιπωρία είτε θετική διάθεση.

(Φωτογραφίες από cretanbeaches.com)ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ