Δήμος Κισάμου

Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου: “Σε ομηρία οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, σε απελπισία οι ωφελούμενοι, σε ομηρία, ξανά οι εργαζόμενοι.

Από την Παρασκευή 3 Μάρτη του 2023 οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Ι.Μ.Κ.Σ., είναι απολυμένοι από της εργασία τους, αφού σύμφωνα με το νέο νόμο 5027/2023, το  πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», θα υλοποιείται μόνο από τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα. Οι νομοθέτες «ξέχασαν», πάλι, τους εργαζόμενους της Ι.Μ.Κ.Σ., όπως και το 2018.

Αυτές οι συμπτώσεις μόνο τυχαίες δεν είναι, δείχνουν την αδιαφορία αυτών που παίρνουν αποφάσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν τους νοιάζει που 460 (240 στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, 220 στο Δήμο Κισάμου), ωφελούμενοι του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χάσουν την φροντίδα του προγράμματος, δεν τους νοιάζει που οι οκτώ εργαζόμενοι. τόσα χρόνια στο πρόγραμμα μπαίνουν σε εργασιακή ομηρία.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους το ζήτημα να λυθεί άμεσα, να δοθεί παράταση και χρηματοδότηση στην Ι.Μ.Κ.Σ για να συνεχίσει το πρόγραμμα μέχρι να προσληφθούν οι εργαζόμενοι από τους οικείους Δήμους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ