Γεύση - Ψυχαγωγία

«λ19»: Αυτό είναι το νέο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το νέο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος , στην οδό Λέκκα, και ονομάζεται «λ19», παρουσιάζει αποκλειστικά το iefimerida.

Είναι το νέο all day στέκι που έστησε σε χρόνο-ρεκόρ ο Σταύρος Θεοδωράκης με την κόρη του και στενούς του συνεργάτες.

«Δίνουμε το ταμείο μας στο ΕΚΠΑ γιατί κανείς από εμάς δεν θέλει να ζει με κομματικά λεφτά. Έχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε θα τις βρούμε», είχε πει πριν από λίγες μέρες στα στελέχη του ο Σταύρος Θεοδωράκης, προϊδεάζοντας για τις επιχειρηματικές του κινήσεις. Έτσι, μετά το «Αλάτσι», το εστιατόριο στην περιοχή του Χίλτον, το οποίο πωλήθηκε το 2015, ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού κάνει το επόμενο βήμα στην ελεύθερη αγορά.

Η είσοδος του εστιατορίου «λ19»

 

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Instagram

 

Tα θρυλικά «ντολμαδάκια της Αργυρώς» και οι γεύσεις της Κρήτης

Μια τεράστια μπάρα στις αποχρώσεις του πετρόλ δεσπόζει στον χώρο, με τους πελάτες να τρώνε και να πίνουν είτε γύρω από την μπάρα είτε στα λιγοστά τραπέζια. Αυγά με στάκα το πρωί, μπέργκερ το μεσημέρι, σουβλάκια με μανιτάρια το βράδυ, μαζί βέβαια με τον κρητικό ντάκο με κρασόξυδο είναι μερικοί από τους μεζέδες που θα βρει κανείς στο 19 της οδού Λέκκα, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς.


Γεύσεις ξεχωριστές που θα εντυπωσιάσουν τον ουρανίσκο

Τα θρυλικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα σε συνταγή της κυρίας Αργυρώς -μαμάς του Σταύρου- γίνονται ξανά ανάρπαστα, όπως και στο θρυλικό «Αλάτσι» την προηγούμενη δεκαετία, και είναι το ίδιο νόστιμα όπως τότε. Τα κρασιά είναι και αυτά όλα ελληνικά, αρκετά από μικρά οινοποιεία, καθώς ο ιδιοκτήτης έχει «μανία» με τους μικρούς παραγωγούς.

Στο «λ19» θα βρει κανείς βουβαλίσια λουκάνικα από την Κερκίνη, τυριά από το Μέτσοβο και τη Νάξο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ξηρούς καρπούς από την Καλαμάτα, μέχρι και τις αυθεντικές καραμέλες τσάρλεστον από την Κομοτηνή.

Και ο ντάκος στο τραπέζι

Ο ρόλος της κόρης του στο νέο εγχείρημα στη γαστρονομία της Αθήνας
Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως δεν είναι μόνος του στο νέο επιχειρηματικό του βήμα. Συμμέτοχοι στο εγχείρημα είναι η Πάολα Τζιούστι, στενή συνεργάτιδά του εδώ και χρόνια -διευθύντρια του «λ19»- και η κόρη του Αργυρώ, φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών αλλά και σερβιτόρα τις μέρες που δεν έχει σχολή.

Η Πάολα Τζιούστι, στενή συνεργάτιδα του Σταύρου Θεοδωράκη, ανέλαβε χρέη διευθύντριας στο «λ19»

Ο κόσμος φαίνεται πως έχει ανακαλύψει ήδη το νέο στέκι στην καρδιά της Αθήνας. Ήρθε και εντυπωσιάζει το «λ19», γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης ξέρει από καλό φαγητό!«Εδώ θα βρείτε όλα αυτά που κάνουν τη ζωή γιορτή», αναφέρει η τελευταία ανάρτηση στο Instagram του «λ19».

Πρωταγωνιστής στη αθηναϊκή γαστρονομία
Το «λ19» ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί, αφού από τις 8 π.μ. προσφέρει έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης και βότανα από τα ελληνικά βουνά.


Στη συνέχεια τη σκυτάλη στη γεύση παίρνει το brunch, που σερβίρεται μέχρι τις 5 το απόγευμα, με ελληνικές μπύρες και ενεργειακούς χυμούς από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Και μόλις πέσει ο ήλιος, και μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ελληνικά κρασιά με μεζέδες από 20 διαφορετικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας.

 

Ηδη ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το νέο στέκι στο Σύνταγμα

Πηγή: iefimerida.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ