ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Κρητικός γάμος με 50 άτομα, μπρε; Δεν γίνονται αυτά…»

Έτσι που πάει το πράμα, αγαπητοί μου συμπολίτες θα κρεμάσω τη φορεσιά μου, μα όπως τα βλέπω δε θα μου χρειαστεί.

Με λίγο κόσμο και live μεταδόσεις για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες πρέπει να είναι μακριά από το γλέντι, πώς θα γίνει γάμος στην Κρήτη; Τέλος και τα πανηγύρια. Ούτε όμορφες κοπελιές θα δούμε φέτος, ούτε όμορφες φιγούρες, μα ούτε και ταλίμια.  Και από αυτή την άποψη το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.

Η σκέψη μου στις νύφες. Ας μην κρυβόμαστε, αυτές χαίρονται περισσότερο από όλους. Οι γαμπροί ένα κουστούμι βάζουν και υπακούνε. Ανοίγουν το στόμα, τρώνε τούρτα, χορεύουν αγκαλίτσα και χαμογελαστοί, αλλά οι νύφες είναι αυτές που πετάνε από τη χαρά τους. Τώρα λέει με γάντια και λίγα άτομα στην πίστα.

Σκέφτομαι και τα μαγαζιά που έβαζαν όλο το καλοκαίρι 1.000 και βάλε άτομα. Γιατί έτσι είμαστε στην Κρήτη. Όλοι καλεσμένοι, όλοι να γλεντήσουν. Τώρα να κάνεις γάμο με 50 άτομα; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.

Δούλευε και εκεί τόσος κόσμος, έβγαζαν και τα μαγαζιά ένα καλό μεροκάματο, μερικά και πολύ καλό μάλιστα.

Αλλά και τα χωριά που αποκτούσαν ζωή το καλοκαίρι, οι πολιτιστικοί που περίμεναν να βγάλουν κανένα ευρώ με τα πανηγύρια, να δούμε και κανένα καλό συγκρότημα να παίζει τα αγαπημένα μας τραγούδια. Πάνε και αυτά.

Γι΄αυτό σας λέω θα την κρεμάσω τη στολή. Τι να την κάνω τη φωτό με τα στιβάνια, με το μαχαίρι και τα άλλα;

Το μόνο που μένει όπως διαβάζω από τις ανακοινώσεις θα είναι κάποιες συναυλίες και αυτές με περιορισμούς σε άτομα και αποστάσεις.

Την καλημέρα μας!

Ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ