ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Ξυλοκόπησε την τετραπληγική σύζυγο του και την 80χρονη πεθερά του!

Την προφυλάκιση του 53χρονου άντρα από τη Λατσίδα του δήμου Αγίου Νικολάου αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας Νεαπόλεως, καθώς χθες το μεσημέρι ξυλοκόπησε βάναυσα τόσο την τετραπληγική σύζυγο του όσο και την 80χρονη πεθερά του.  

Ο 53χρονος συνελήφθη χθες μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η 80χρονη γυναίκα, μόλις κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με την αστυνομία καθώς και με ένα συγγενικό της πρόσωπο. Νωρίτερα, ο 53χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι από το καφενείο και όντας υπό την επήρεια αλκοόλ χτύπησε με αγριότητα την ηλικιωμένη πεθερά του με γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι και με κλοτσιές στα πλευρά και την κοιλιά, ενώ λίγο αργότερα η 80χρονη έπεσε από τη σκάλα. Ταυτόχρονα, χτύπησε και έσπρωξε από το αναπηρικό καροτσάκι και την 58χρονη σύζυγό του, που βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να κείτεται αβοήθητη στο πάτωμα.

Ο 53χρονος άντρας είχε φροντίσει να σπάσει και το κινητό τηλέφωνο της πεθεράς του, ωστόσο εκείνη κατάφερε να βγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από έναν περαστικό, από το τηλέφωνο του οποίου μάλιστα κάλεσε την αστυνομία.

Τα μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς και οι οικονομικές δυσκολίες που καλούνταν να φέρουν σε πέρας, δημιουργούσαν συχνά βίαιες καταστάσεις, σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα και των δύο πλευρών. Το χθεσινό επεισόδιο όμως έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Μέχρι σήμερα, έλεγαν χαρακτηριστικά συγγενείς των δύο γυναικών, η 80χρονη συμβούλευε την κόρη της να κάνει κουράγιο και να μην απευθυνθούν στις αρχές. Οι συγγενείς και των δύο πλευρών έλεγαν σήμερα, έξω από τη δικαστική αίθουσα της Νεαπόλεως, ότι αν αυτή η οικογένεια είχε τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών δεν θα είχαν φτάσει σήμερα σε αυτό το σημείο.

Ο εισαγγελέας εκτίμησε τη σοβαρότητα της κατάστασης και άσκησε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στον 53χρονο, με αποτέλεσμα τα αποφασιστεί και από τον ανακριτή η προφυλάκισή του. Είχε προηγηθεί η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που περιέγραφε τη βαρύτητα και τη βιαιότητα των χτυπημάτων.

Οι δυο γυναίκες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ