ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη : Ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ η καταστροφή από τον δάκο

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τέθηκε η τεράστια καταστροφή που καταγράφεται τη φετινή ελαιοκομική περίοδο από τον δάκο. Το θέμα, συζητήθηκε με αφορμή ερωτήσεις των παρατάξεων “Η Κρήτη Μπροστά” και Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκτίμησε ότι “η ζημιά στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια” και πρόσθεσε “όλοι μαζί να διεκδικήσουμε να πάρουν οι παραγωγοί μας αποζημιώσεις. Η ζημιά στον πρωτογενή τομέα είναι πολύ μεγάλη. Η οικονομία της Κρήτης αν λάβουμε υπόψιν μας και τα 100 εκατομμύρια ευρώ της Thomas Cook, χρειάζεται στήριξη. Σε περιοχές του βορρά η καταστροφή είναι ολική από το δάκο”.

Ο κ. Αρναουτάκης, σημείωσε παράλληλα ότι πρέπει “να είμαστε όλοι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη δακοκτονία” και χαρακτήρισε “επιτακτική” την ανάγκη να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί. “Ο Υπουργός θα είναι στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, να δούμε εάν μπορούμε κι από εκεί να έχουμε κάποια οικονομική στήριξη ειδικά στις περιοχές του βορρά με την ολική καταστροφή” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας ότι “έχουν ήδη γίνει επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ