ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Ξενοδοχεία Καραντίνας για αποκλειστική φιλοξενία τουριστών με κορωνοϊό

Ξενοδοχεία καραντίνας για τους τουρίστες που θα διαγνωστούν θετικοί στον Κορωνοϊό, αναζητά το υπουργείο τουρισμού, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης του τουρισμού.

Τα ξενοδοχεία καραντίνας θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων και να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και εντός των νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται το κόστος αποζημίωσης για τα δωμάτια τα οποία θα φιλοξενούν άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκε η πρόταση των ξενοδόχων για καλύτερης κατηγορίας ξενοδοχεία καραντίνας, εξαιτίας της δυσαρέσκειας από μερίδα τουριστών οι οποίοι πέρυσι είχαν κλείσει διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αρκετά ξενοδοχεία καραντίνας δεν έχουν πληρωθεί για το υπόλοιπο 50% του οφειλόμενου ποσού, της περυσινής σεζόν.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία, επικρατεί ικανοποίηση σε ότι αφορά τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στους μπουφέδες, ωστόσο ενστάσεις καταγράφονται σε ότι αφορά τον αριθμό των πελατών στους χώρους εστίασης.

#pgnews