ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Ξανά σε αδιέξοδο οι ξενοδόχοι για την κάλυψη 8.000 κενών θέσεων

Η φετινή τουριστική σεζόν τελείωσε και μάλιστα με θετικά οικονομικά αποτελέσματα ,όμως τώρα οι ξενοδόχοι και οι διευθυντές τους κάνουν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να προσλάβουν προσωπικό για το 2024 και για μια ακόμη χρονιά , βρίσκονται αντιμέτωποι, με το αδιέξοδο που υπάρχει

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων υποψήφιων είναι εξαιρετικά περιορισμένο, την ώρα που οι κενές θέσεις στην Κρήτη ξεπερνούν τις 8.000.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη νέα προσπάθεια να έρθει κόσμος από χώρες όπως την Ινδία,το Πακιστάν,τις Φιλιππίνες η οποία πέρυσι δεν ευοδώθηκε,γιατί ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έκανε ότι μπορούσε,οι Ελληνικές πρεσβείες στις χώρες αυτές,δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στο γραφειοκρατικό κομμάτι για την έκδοση βίζας.

«Πολλοί άνθρωποι από τρίτες χώρες και μάλιστα καταρτισμένοι στον τουρισμό θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην Κρήτη» σύμφωνα με εκπρόσωπο εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι .

Η ίδια είπε στο Ράδιο Κρήτη πως ευελπιστεί ότι φέτος, τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη, αυτή η λύση είναι μονόδρομος.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κουμπαράκη ότι στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται μπορεί να δεις στην διάρκεια μιας ημέρας, εκπροσώπους απο 50 ξενοδοχεία που αναζητούν εκατοντάδες υπαλλήλους και λιγότερους απο 50 ενδιαφερόμενους, στην πλειοψηφία τους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα.

«Η κυβέρνηση δεν βοηθάει ώστε να μείνει ο κόσμος στον τουρισμό ,αφού δεν φρόντισε ούτε για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους 5 μήνες.

Είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να φεύγουν απο τον κλάδο, ακόμη και αν έχουν καλές οικονομικές απολαβές γιατί το επάγγελμα είναι εποχιακό και δεν αρκούν 6-7 μισθοί για να ζήσουν 12 μήνες το χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Ξενοδόχων Μανόλης Τσακαλάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ελλείψεις προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο αφορούν όλη την γκάμα των θέσεων, απο διευθυντές ,μάγειρες και ρεσεψιονίστ, μέχρι καμαριέρες ,βοηθούς μπάρμαν και σερβιτόρους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ