ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τραγικό το τέλος της υπόθεσης του αγνοούμενο 53χρονου Γερμανού τουρίστα

Με τον πιο τραγικό τρόπο έληξε η υπόθεση αναζήτησης του 53χρονου, διακεκριμένου στη χώρα του, Γερμανού δικηγόρου και περιπατητή τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Καμαραϊκό Σπήλαιο στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε χτες το απόγευμα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και ομάδα Γερμανών περιπατητών που αναζητούσαν τα ίχνη του, εντόπισαν μία ανθρώπινη σωρό σε δύσβατη περιοχή, στο Ζαρό του δήμου Φαιστού και συγκεκριμένα στο φαράγγι των Βοριζιων και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές. Στήθηκε μία ολονύχτια επιχείρηση για την ανάσυρσή του, καθώς επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση, αφού η περιοχή είναι δύσβατη και δασώδη και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανασυρθεί η σορός του άτυχου άνδρα και να μεταφερθεί στο σημείο όπου βρίσκονταν τα οχήματα τα οποία περίμεναν να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο ώστε να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Η σορός που όπως όλα δείχνουν ανήκει στον 53χρόνο Γερμανό, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ εκτιμάται ότι ο θάνατος του οφείλεται σε πτώση από μεγάλο ύψος που ξεπερνά τα 150 μέτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα στη σορό βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα που παραπέμπουν στον 53χρονο Γερμανό, αλλά και η ταυτότητα μέσα σε ένα σακίδιο.

Πάντως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή της εξέτασης του DNA, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανάσυρση της σορού του άτυχου άνδρα, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ