ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – Τουρισμός: Πληρότητες στα ξενοδοχεία έως και 100% μέχρι τέλος Μάϊου

Χιλιάδες είναι οι τουρίστες που βρίσκονται στην Κρήτη απολαμβάνοντας τις ομορφιές της και την φιλοξενία των κατοίκων της γεγονός που αποτυπώνει και το τι θα επακολουθήσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Tα μηνύματα για την φετινή σεζόν, παρά τις ανησυχίες για τον πόλεμο και την απομάκρυνση από το νησί μας των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, είχαν διαφανεί από τον Απρίλιο αλλά και τις κρατήσεις από άλλες παραδοσιακές αγορές.

Αυτή η εικόνα προοιωνίζει μια πολύ καλή χρονιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας και το στοίχημα τώρα επικεντρώνεται στους αριθμούς του καλοκαιριού του 2019 τόσο σε τουρίστες όσο και σε έσοδα.

Πληρότητες στο 70% μέχρι σήμερα στα ανοιχτά ξενοδοχεία

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, μέχρι τις 20 Μαίου θα έχει ανοίξει το 100% των ξενοδοχειακών μονάδων με τις πληρότητες τώρα αρχές Μαίου να κυμαίνονται σε όσα είναι ανοιχτά στο 70% μέσο όρο.

Μέχρι τέλος του μήνα όλα τα ξενοδοχεία και αυτά που θα ανοίξουν θα έχουν πληρότητα 100%.

Στόχος το 80% της κίνησης του 2019

Λίγο πιο συγκρατημένος ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Λασιθίου κ. Μανόλης Βαρκαράκης ο οποίος ναι μεν ευελπιστεί ότι η φετινή κίνηση θα πλησιάσει τα επίπεδα του 2019 ωστόσο επεσήμανε ότι εάν αυτό συμβεί στο 80% θα είμαστε τυχεροί.

Τόνισε παράλληλα στο Ράδιο Κρήτη, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία ελπίζει ότι δεν θα αποτελέσουν ανάχωμα όπως η συνέχιση του πολέμου, η πανδημία και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και αλλού.

Παρά ταύτα η σεζόν είπε έχει ξεκινήσει με αισιοδοξία ενώ δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας δείχνουν αυτή την περίοδο οι τουρίστες από την Βρετανία  και ακολουθούν οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί.

Αισιοδοξούν και οι εργαζόμενοι

Εξομάλυνση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί πριν από λίγους μήνες με εργαζόμενους να μην θέλουν να εργαστούν στον τουρισμό βλέπει από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηράκλειου κ. Νίκος Κοκολάκης.

Ο κ. Κοκολάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη επεσήμανε ότι θα γίνουν περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων όταν ανοίξουν και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

“Εμείς, είπε θα ζητήσουμε να δίδονται από το τέλος Μαίου αποδείξεις μισθοδοσίας για να βλέπουμε πως ακριβώς αμοίβονται οι εργαζόμενοι ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν ξενοδόχοι που κάνουν συμφωνίες” .

Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε στα θετικά σημεία που αφορούν τους εργαζόμενους η πρόβλεψη για ανάβαθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης μέσω του ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τις εξαγγελίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ