ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – τουρισμός: Δυναμικός ο Ιούνιος παρά τους κλυδωνισμούς από το “κανόνι” του FTI

Παρά τους κλυδωνισμούς από την πτώχευση του FTI, ο Ιούνιος μπήκε δυναμικά στην Κρήτη.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν υψηλές πληρότητες άνω του 80%, ωστόσο υπάρχουν και εκείνα που μετά την κατάρρευση του μεγάλου τουρ οπερέιτορ και τις ακυρώσεις που ακολούθησαν, κάνουν προσφορές για να γεμίσουν τα άδεια κρεβάτια και τα κενά που δημιουργήθηκαν.

«Δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα κενά στο παρά ένα, γι’αυτό ανοίγουμε ξανά το σύστημα των πωλήσεων και κάνουμε εκπτώσεις από 15%-25%» για να φέρουμε κόσμο», είπε ο Δημήτρης Κουμπαράκης Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Εντωμεταξύ, περίπου 70.000 τουρίστες επρόκειτο να έρθουν από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν στην Κρήτη για διακοπές μέσω του πτωχευμένου FTI και οι τουρ οπερέιτορς ετοιμάζουν πακέτα για την προσέλκυση αυτών των πελατών, με πρώτη την TUI .

«Όλοι οι τουρ οπερέιτορς , θέλουν να προσελκύσουν τους πελάτες του FTI ,οι διακοπές των οποίων ακυρώθηκαν, μετά την κατάρρευσή του» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, «όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, θα ακυρωθούν από το FTI, ενώ οι υπόλοιπες κρατήσεις οργανωμένων διακοπών θα πραγματοποιηθούν από άλλους παρόχους.

Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τον τουρισμό, Nτίτερ Γιάνετσεκ, μίλησε σε γερμανικά ΜΜΕ για τους παραθεριστές που είδαν τις διακοπές τους να βρίσκονται στον αέρα», όπως είπε.

Θα υπάρξει εκτεταμένη οικονομική αποζημίωση και «κανένας τουρίστας οργανωμένων διακοπών δεν θα μείνει στα κρύα του λουτρού», ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θεωρεί ωστόσο σωστό το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν χορήγησε καμία νέα κρατική ενίσχυση, καθώς η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ