ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – Τουρισμός: Αύξηση των κρατήσεων

Αύξηση των κρατήσεων από τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία και την Τσεχία, μεταξύ άλλων, καταγράφεται, τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, αλλάζοντας την αρχική εικόνα που υπήρχε με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στο νησί μας την ώρα όμως που τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και η μετάλλαξη “Δέλτα” επικρατεί στη χώρα.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στον τουριστικό τομέα, αφού η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία έφερε άνοδο των κρατήσεων των Βρετανών τουριστών σε «πορτοκαλί» χώρες ανάμεσά τους και Ελλάδα!

Αυτό αναφέρουν βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι με την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους, πολλοί Βρετανοί έσπευσαν να κλείσουν εισιτήριο.

Αυτό το κλίμα περιέγραψε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Δημήτρης Κουμπαράκης, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, αναπτερώνοντας έτσι το ηθικό των ανθρώπων του τουρισμού που κατά κοινή ομολογία είχαν απογοητευτεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις

Στην Κρήτη, τα περισσότερα ξενοδοχεία άνοιξαν – αφού δεν μπόρεσαν να μείνουν κλειστά για ακόμα μία σεζόν – και σιγά σιγά ελπίδα όλων είναι να αρχίσουν να καταγράφονται πληρότητες.

Ενδιαφέρον, εκτός από τη Βρετανία, καταγράφεται και από τις Σκανδιναβικές χώρες αλλά και από την Τσεχία, μεταξύ άλλων.