ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Το πρώτο πάρκο σκύλων είναι γεγονός

«Η μέριμνα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζώα, αντανακλά τον πολιτισμό μας ως κοινωνία». Με την διαπίστωση αυτή ο Δήμος Ρεθύμνης δημιούργησε και παραδίδει προς χρήση στους δημότες και επισκέπτες του, το πρώτο πάρκο σκύλων στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μία φιλόξενη υποδομή που βρίσκεται στην αριστερή γωνία του πάρκου Εφέδρων Αξιωματικών, έναντι του κτηρίου των Δικαστηρίων, την οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι ιδιοκτήτες των σκύλων μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, προσφέροντας τους την ευκαιρία άσκησης και εκτόνωσης.

Ο Δήμος Ρεθύμνης με αυτό το πνεύμα και αναγνωρίζοντας την αγάπη που εκδηλώνουν στα συμπαθή τετράποδα οι πολίτες δημιούργησε έναν χώρο, πάρκου σκύλων, ο οποίος είναι περιφραγμένος και διαθέτει διαδραστικά παιχνίδια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της συνύπαρξης ευάριθμων σκύλων και η δυνατότητα ελεύθερου παιχνιδιού είτε μεταξύ τους είτε με τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης εναρμονιζόμενος με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού, και προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων, θα τοποθετήσει, εντός του πάρκου καθώς και σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταλλικά κουτιά με χάρτινα πτυσσόμενα φαρασάκια μιας χρήσης, από ανακυκλωμένο χαρτί, που επινοήθηκαν και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Η χρήση των μικρών φαρασιών, αφενός καθιστά πανεύκολη την ανέπαφη συλλογή των ακαθαρσιών από τους συνοδούς των τετραπόδων φίλων μας και, αφετέρου, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καθαριότητας και τη διασφάλιση της υγιεινής προστασίας , στις πλατείες, τα πάρκα τους δρόμους και όλους του δημόσιους χώρους που επισκέπτονται οι συμπολίτες με τους σκύλους τους.

Σε ότι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου σκύλων, ζητείται από τους χρήστες του, να σεβαστούν τους βασικούς κανόνες, οι οποίοι υπηρετούν την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει και βρίσκεται ήδη στη διερεύνηση κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία αντίστοιχων πάρκων σκύλων και σε άλλα σημεία της πόλης.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ