ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Τηλεφώνησε στη γυναίκα του και τον πλάκωσαν τα νερά» – Τι δηλώνει ο πατέρας του νεκρού

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αγίας Πελαγίας, ο θάνατος του 50χρονου, που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο. Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε στο όχημά του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία. Ο πατέρας του Κωνστανίνου Βεργάκη περιέγραψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές του γιου του.

«Οταν είδαν τη βροχή μπήκαν στο αμάξι για να φύγουν και εκείνη τη στιγμή πλάκωσε το κύμα και τους πήρε. Ηταν πάρα πολύ προσεκτικός, πολύ ψύχραιμος, πολύ όλα. Ο,τι και να ήταν το κακό έγινε. Την ήξερε την περιοχή, είδε, κατάλαβε ότι θα γινόταν πλημμύρα , μπήκε μέσα στο αμάξι, τον πλάκωσαν τα νερά. Δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και λέει “έκλεισα τα τζάμια, μας πλάκωσε το ρέμα” και εκεί έσβησε σε μία στιγμή το τηλέφωνο όπως τηλεφωνούσε κι εκείνη την ώρα τους πήρε το ρέμα» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ο Δημήτρης Βεργάκης.

Ενας από τους καλύτερους φωτογράφους της Κρήτης και πατέρας δύο παιδιών, ο Κωνσταντίνος Βεργάκης ξεχώριζε στην τοπική κοινωνία. Σπούδαζε στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου και παράλληλα ήταν μαθητής στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του νυχτερινού σχολείου. «Δίνω το καλό παράδειγμα στις κόρες μου για να μην σταματήσουν να ονειρεύονται» είχε πει στα 50 του, όταν πέτυχε στις εξετάσεις και μπήκε στο πανεπιστήμιο. Ο Δημήτρης Βεργάκης λέει πως ο γιος του: «έκανε ένα καλό και “πληρώθηκε” με αυτό τον τρόπο. Το παιδί έδωσε 50 χρόνων στο πανεπιστήμιο και πέρασε πρώτος στη Φιλοσοφική ύστερα από 30 χρόνια που είχε τελειώσει το Γυμνάσιο. Μια φορά μου είπε μία μαντινάδα. Μου λέει “πατέρα σε αγαπάει όλος ο κόσμος” και μου είπε “μπαμπά μου αν έχεις συμπεριφορά, ευγένεια και τρόπους αυτά είναι που χορταίνουνε χωρίς ψωμί τους ανθρώπους”. Ενα αντίο γιε μου…».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ