ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Συλλαλητήριο για την Υγεία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Συλλαλητήριο για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ηράκλειο, όπως ανακοινώθηκε στην ευρεία σύσκεψη που οργάνωσε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου θα συναντηθούν με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Αλέξανδρου Πατριανάκου.

Ψάχνουν λύσεις να εκτονωθεί το κλίμα

Την επιτακτική ανάγκη να «εκτονωθεί» η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ και να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ διοίκησης γιατρών και εργαζόμενων για το καλό της δημόσιας περίθαλψης, επισημαίνουν υγειονομικοί με αφορμή το «πολεμικό» κλίμα που συνεχίζει να υπάρχει, αλλά και τις κινητοποιήσεις που άρχισαν την Δευτέρα στο νοσοκομείο.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας των κινητοποιήσεων, αναβλήθηκαν 9 με 10 προγραμματισμένα χειρουργεία και θα υπάρξει συνέχεια, με τις προθέσεις παραίτησης σύσσωμου του Αναισθησιολογικού Τμήματος να βρίσκονται στο «τραπέζι», αν δεν βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ