ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στους δρόμους τα εργατικά σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας (φωτογραφίες)

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου σήμερα το πρωί, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Με κεντρικό σύνθημα “Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε”, το νομαρχιακό τμήμα της  ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10.00 έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και απαιτώντας την απόσυρσή του.

απεργία - συγκέντρωση

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

απεργία - συγκέντρωση

 

απεργία - συγκέντρωση

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ