ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στην χωματερή μεγάλες ποσότητες ντομάτας – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Μια πολύ δύσκολη περίοδο διανύει ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας καθώς ένας μεγάλο ποσοστό παραγωγής κηπευτικών και συγκεκριμένα ντομάτας, παραμένει αδιάθετο στα δημοπρατήρια και στη συνέχεια καταλήγει στις χωματερές.

Οι ποσότητες ντομάτας που συγκομίζονται τώρα είναι μεγάλες και η κατανάλωση έχει πέσει όπως αντίστοιχα έχει πέσει και η τιμή.

Τις τελευταίες μέρες πετιούνται, χαρίζονται και αποσύρονται μεγάλες ποσότητες ντομάτας από όλα τα δημοπρατήρια και τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Κάποιοι έμποροι μάλιστα αποφάσισαν να μην αγοράζουν ντομάτες από τους παραγωγούς αφού δεν μπορούν να διοχετεύσουν τα προϊόντα  τους στις αγορές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν παραγωγοί της περιοχής, η καλοκαιρία σε χώρες των Βαλκανίων είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή εκεί να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χρονιές με αποτέλεσμα οι ποσότητες αυτές να εισαχθούν στην χώρα μας και έτσι να πέσει η εξαγωγή που γίνεται από την περιοχή προς Αθήνα και άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Ράδιο Κρήτη ο ΓΓ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Βιαννιτάκης, στην Ιεράπετρα αυτήν την περίοδο παράγονται περίπου 2.000 τόνοι ντομάτας από τους οποίους τα 2/3 καταλήγουν στις χωματερές αφού όμως πρώτα έχουν διανεμηθεί σε κοινωνικές δομές οι οποιες ωστόσο δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 100 τόνους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ