ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στη Δικαιοσύνη για τις μοναστηριακές εκτάσεις που έγιναν βοσκοτόπια

Αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου η εκδίκαση της υπόθεσης με τη μοναστηριακή έκταση, της Μονής Οδηγήτρίιας στη Μεσαρά, που εκμεταλλεύονται οικογένειες κτηνοτρόφων.

Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Μοιρών η προσφυγή στη δικαιοσύνη του ηγούμενου της Μονής, Παρθένιου, με αίτημα την έξωση των κτηνοτρόφων από τη μοναστηριακή περιουσία.

Η αναβολή υπήρξε καθώς κάποιες από τις οικογένειες δεν είχαν ενημερωθεί πρωτύτερα για τη διαδικασία κι έτσι η υπόθεση θα συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Να σημειωθεί ότι έξω από το Ειρηνοδικείο βρίσκονταν αρκετές οικογένειες κτηνοτρόφων, όπως και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε  ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στις σχέσεις των πλευρών υπήρξε τελευταία μεγάλη ένταση, καθώς οι 29 οικογένειες των κτηνοτρόφων αρνούνται να εγκαταλείψουν την έκταση έως και 13.000 στρεμμάτων που ανήκει στη μονή και την οποία εκμεταλλεύονται εδώ και πολλά χρόνια, κάποιες από αυτές μάλιστα για περισσότερα από… 100 χρόνια, έναντι μισθώματος με απολύτως νόμιμο τρόπο και με όλα τα παραστατικά, όπως τονίζουν και από την άλλη, η Μονή επιθυμεί την έξωσή τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ