Σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης ενάντια στην αδιαφορία της κυβέρνησης για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους.
Η Συντονιστική Επιτροπή συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα (15/09), γενική συνέλευση όλων των Κτηνοτροφικών Συλλόγων προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να στηθούν μπλόκα και στους 4 νομούς της Κρήτης και ν’ αποκλειστεί το νησί από άκρη σε άκρη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου, Λευτέρη Τριανταφυλλάκη, η κυβερνητική αναλγησία δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο από το να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Στη σύσκεψη της Δευτέρας έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους του πρωτογενή τομέα, τα Επιμελητήρια, καθώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να δείξει ενδιαφέρον σε ανθρώπους που – όπως αναφέρουν – μοχθούν κάθε μέρα, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα και εργάζονται για να κρατήσουν ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας και περιμένουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης προκειμένου να μην αφανιστεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα».
Πηγή: ekriti.gr






















