Εκδρομές - Ταξίδια ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σ’ αυτή την όμορφη “άγνωστη” παραλία οι φοίνικες και τα λουλούδια “ακουμπούν” τη θάλασσα

Σε απόσταση 20 χιλιόμετρων από το Ηράκλειο της Κρήτης, βρίσκεται ένα μικρό και πολύ γραφικό ψαροχώρι. Πρόκειται για την Αγία Πελαγία, ένα σημαντικό τουριστικό θέρετρο με ωραίες αμμουδερές παραλίες, φυσικά προστατευόμενους κολπίσκους και, σχεδόν πάντα, γαλήνια θάλασσα.

Έχει περίπου 550 μόνιμους κατοίκους και, κατά τους Έλληνες ερευνητές της περιοχής, βρίσκεται στο σημείο που υπήρχε η αρχαία Απολλωνία.

Πριν ακόμα εξελιχθεί σε παραθεριστική περιοχή, οι κάτοικοι στηρίζονταν κυρίως στο ψάρεμα και στο θαλάσσιο εμπόριο. Μόλις το 1965 άρχισε να αλλάζει μορφή σε τουριστικό θέρετρο και σήμερα αποτελεί ένα τουριστικό παράδεισο της Κρήτης.

Στην Αγία Πελαγία υπάρχουν πολλές παραλίες που θα ενθουσιάσουν κάθε λάτρη της θάλασσας. Μια από αυτές όμως, άγνωστη στους περισσότερους, είναι που ξεχωρίζει για την εξωτική ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά της.

Προχωρώντας παραλιακά κατά μήκος της κύριας παραλίας καταλήγεις σε ένα μικροσκοπικό εκκλησάκι μέσα σε σπήλαιο αφιερωμένο στην εικόνα της Αγίας Πελαγίας. Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι από αυτό το σημείο και έπειτα δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον για να δεις. Κάτι όμως που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αν ακολουθήσεις ένα μικρό μονοπάτι πολύ σύντομα βρίσκεσαι μπροστά σε μια παραλία που σε εντυπωσιάζει με την εξωτική ομορφιά της.

Τα λουλούδια και οι φοίνικες φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, η άμμος είναι χρυσαφένια και η θάλασσα καταπράσινη και πάντα ήρεμη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες μια πραγματικά μικροσκοπική και μία μεγαλύτερη, καλά προστατευμένες από τους ψηλούς και κατάφυτους γκρεμούς.

Ολόκληρη η περιοχή ονομάζεται από τους ντόπιους Φυλακές και θα σε ταλαιπωρήσει μέχρι να την ανακαλύψεις.

Αν το κάνεις όμως, θα τη λατρέψεις με την πρώτη ματιά!

Πηγή: dinfo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ